Desmitiem tūkstošu cilvēku Bangladešā pieprasa boikotēt franču preces un dedzina Makrona lelli (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Bangladešas galvaspilsētā Dakā desmitiem tūkstošu cilvēku otrdien devušies protesta gājienā, aicinot boikotēt franču ražojumus.

Protestētāji arī sadedzināja Francijas prezidenta Emanuela Makrona lelli.

Makrons ir izpelnījies musulmaņu pasaules dusmas ar saviem izteikumiem par islāmu un atbalstu karikatūrām, kurās attēlots pravietis Muhameds.

Policija aplēsusi, ka protesta gājienā piedalījās vairāk nekā 40 000 cilvēku. Gājiens, ko organizēja viena no Bangladešas lielākajām islāmistu partijām, sākās pie Bangladešas lielākās mošejas.

Protestētāji skandēja "Boikotējiet franču produktus" un aicināja sodīt Makronu.

"Makrons ir viens no nedaudzajiem līderiem, kas pielūdz sātanu," uzrunājot protestētājus, sacīja partijas "Islami Andolon Bangladesh" politiķis Ataurs Rahmans.

Viņš aicināja valdību izraidīt Francijas vēstnieku, bet cits partijas politiķis aicināja aktīvistus nojaukt Francijas vēstniecības ēku, ja vēstnieks netiks izraidīts.

"Francija ir musulmaņu ienaidnieks. Tie, kas to pārstāv, arī ir mūsu ienaidnieki," sacīja jaunais aktīvists Nesars Udins.

Protesta gājiens tika apturēts pirms sasniedza Francijas vēstniecību Dakā.

Simtiem policistu izmantoja dzeloņstiepļu barjeras, lai apturētu protestētājus, kas pēc tam turpināja gājienu pa citām ielām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu