Viedpulkstenis fitnesa aproces ādā

CopyLinkedIn Draugiem X
Huawei Watch Fit
Huawei Watch Fit Foto: Huawei

Vieglā fitnesa aproce Huawei Watch Fit ar lielu, krāsainu ekrānu ir kompaktāka viedpulksteņa versija.

Salīdzinoši vēlu «ielēkuši» viedpulksteņu tirgū, Huawei pēdējos piecos gados šim segmentam pievērsušies ļoti nopietni. Pašam pirmajam, 2015.gada Huawei Watch sekoja virkne citu «gudro» rokas pulksteņu, ieskaitot šā rudens eleganto Watch GT2 Pro ar titāna korpusu un safīra stiklu. Kā nereti notiek, uzkrātās zināšanas un panākumi tirgū pamudināja Ķīnas tehnoloģiju giganta inženierus paplašināt skatījumu un nodoties neparastāku risinājumu meklējumiem. Tā tapa septembra pirmajā nedēļā globālo pirmizrādi piedzīvojušais Watch Fit.

Šī neparastā ierīce ar taisnstūra formas displeju formāli «iesēdināta» tā dēvētajā «fitness tracker» klasē. Zem šī nosaukuma tradicionāli pulcējas visa veida fizisko aktivitāšu uzskaites aproces. Tomēr Watch Fit īsti negribas ieskaitīt šajā salīdzinoši vienkāršo un lēto iekārtu grupā. Tā drīzāk ir aproces un pulksteņa krustojums, kas no abiem paņēmusi pa kādai labai īpašībai.

Aproce ar lielāku ekrānu

Uzmetot skatienu jebkura puslīdz cienījama elektropreču tirgotāja stendam, redzams, ka valkājamo tehnoloģiju jomā Huawei rosījies ļoti aktīvi. Piedāvājumā ir klasiskā izskata pulkstenis Watch GT, uz pusi lētākais sportiskā stila GT 2e, kas atpazīst gandrīz 100 dažādus sporta veidus, kā arī jau minētais elitārais GT 2 Pro. Kur šajā plejādē iederas Watch Fit? 

Jaunās ierīces potenciālā mērķauditorija varētu būt fiziski aktīvi cilvēki, kuri dod priekšroku fitnesa aprocēm, taču nav apmierināti ar to mazo ekrānu.

Watch Fit perfekti atrisina šo problēmu, jo tā 1,64 collu krāsainais AMOLED skārienekrāns ir gana liels, lai tajā izlasītu ziņojumus, apskatītu treniņu rezultātus, pulsa, stresa un skābekļa līmeņa asinīs mērījumu datus. Ar 280x456 pikseļu izšķirtspēju tas ir arī pietiekami kvalitatīvs, lai pat sīkas ikonas un cipari būtu saskatāmi tikpat ērti kā jau piesauktajos pulksteņos. Ne velti arī pieejamās darbvirsmas jeb «sejiņas» ir adaptētas tieši no Huawei pulksteņu nevis aproču klāsta. Vienīgi tās pārstrādātas taisnstūra formā, kamēr pulksteņiem ir apaļas. 

Viegls un ērts

Aproču cienītāji kā vienu no galvenajiem argumentiem par labu šīm ierīcēm min neuzkrītošu, dienā un naktī netraucējošu izmēru. Ikviens, kurš pamēģinājis naktī gulēt ar masīvu viedpulksteni uz plaukstas locītavas, drīz vien sapratis, ka tas nav ērtākais veids miega kvalitātes mērīšanai. Uzlikt galvu uz cieta tērauda vai ar siksniņu saskrāpēt dzīvesbiedra kailo ādu nudien nav patīkama pieredze. Ar Watch Fit šajā ziņā ir vienkāršāk. 21 gramu smagās ierīces korpuss veidots no plastmasas, tās malas un salaiduma vietas ar stikla ekrānu ir noapaļotas un gludas kā olis. Arī silikona siksniņa ir patīkami mīksta un pat sprādze nespēj saskrāpēt ādu.

Foto: Huawei

TVNET veiktā izmēģinājuma laikā 10,7 milimetrus biezais Watch Fit pavadīja uz rokas vairāk nekā nedēļu no vietas, 24 stundas diennaktī un ne brīdi neradīja diskomfortu, taču savāca izsmeļošu informācijas «vezumu» par ķermeņa stāvokli un miega kvalitāti. Pateicoties 5ATM ūdens drošības sertifikācijai ar šo aproci var ne vien iet dušā, bet arī peldēt baseinā. Vienīgais mīnuss, ka sportojot roka zem gumijotās siksniņas mēdz svīst vairāk nekā pārējais ķermenis. 

Daudz mēra un trenē

Watch Fit iespēju klāsts ir gana plašs, un fizisko aktivitāšu mērīšanas ziņā tas ir līdzvērtīgs Huawei labākajiem viedpulksteņiem. Bez jau minētās soļu skaitīšanas, pulsa, miega, skābekļa līmeņa, kaloriju, stresa līmeņa mērīšanas,

šīs ierīces lielākais pluss ir ārkārtīgi lielais atbalstīto treniņu režīmu skaits. To ir tuvu pie simta, ieskaitot tādus citu ražotāju piedāvājumā reti atrodamos kā pludmales volejbols, karatē, bokss vai pat vēderdejas.

Turklāt ierīcē ir iestrādāti 12 animēti fitnesa treniņu kursi. Tie nav pārlieku gari – garākais vien 18 minūtes – toties ar grafiski glītām pamācībām palīdz ne vien pareizi pildīt vingrinājumus, bet arī turēt vēlamo tempu.

Ja iekļūšana sporta zālē šajās nedēļās ir kļuvusi problemātiska, tad aproce vismaz atgādinās veikt ikdienas vingrošanu un arī izpildīs personīgā trenera funkciju. Skrējējiem par prieku ir 13 dažādu grūtības pakāpju skriešanas kursi.

Svarīgākos iegūtos datus var aplūkot košajā aproces displejā, bet pievienotā viedtelefona lietotnē Huawei Health paveras vēl izsmeļošāka informācija un rezultātu apkopojumi par nedēļu un mēnesi.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Saņēmējs, ne devējs

Vienīgais izteiktais Watch Fit trūkums ir ierobežotā saziņa ar piesaistīto viedtelefonu. Ierīce būtībā tikai parāda saņemtās īsziņas, e-pastu pirmās rindas un ziņapmaiņas servisu kā Whatsapp ienākošos ziņojumus. Atbildēt uz tiem var vienīgi tālrunī. Pulkstenī tos var vien izlasīt un tad tie arī pazūd. Savukārt ienākošos zvanus var vien aplūkot un noraidīt. Atbildēt uz tiem nevar pat tad, ja tiek lietotas bezvadu austiņas. Arī atzvanīt un neatbildētu zvanu nav iespējams, vien nodzēst paziņojumu par to.

Neliela kompensācija ir iespēja vadīt mūzikas atskaņotāju un tālruņa fotokameru. Ja gribas sevi nofotografēt no lielāka attāluma par izstieptu roku, tad aproce lieti noderēs. 

Foto: Huawei

9 dienas bez vada

Huawei pulksteņi lietotāju ievērību izpelnījušies ar mūsdienām pārsteidzoši ilgu baterijas darbību. Laikmetā, kad pierasts ierīces lādēt teju katru dienu, šie pulksteņi pamanās bez uzlādes vada iztikt pat divas nedēļas, pat neraugoties uz kvalitatīvu krāsainu ekrānu un GPS uztvērēja darbību. Watch Fit ir kompaktāks, attiecīgi arī akumulators ir mazāks, tomēr arī tas ir gana izturīgs.

Nēsājot ierīci uz rokas cauru diennakti un aptuveni 1-2 stundas dienā monitorējot kādu sporta treniņu, Watch Fit ar vienu uzlādi kalpoja nepilnas 9 dienas.

Tas ir ļoti tuvu ražotāja solītajām 10 dienām. Aktīviem sportotājiem darbības laiks par kādu dienu varētu samazināties, jo GPS uztvērējam ir «laba apetīte». Stundā tas «noēd» baterijas saturu par vairākiem procentiem. 

Ar aktivizētu Always On ekrānu baterijas darbības laiks sarūk līdz 5-6 dienām. Taču aproce sniedz iespēju elastīgi mainīt enerģijas patēriņu, piemēram, naktī atslēdzot visu lieko. Un galu galā uzlāde ar magnētisko kabeli 180 mAh akumulatoru piepilda aptuveni pusotrā stundā. Tātad rīta cēliena laikā tiks savākta vairākām dienām nepieciešamā enerģija. 

Ņemot vērā aptuveni 120 eiro cenu, Watch Fit īsti nevar konkurēt ar aprocēm, kuras lielākoties ir lētākas. Taču tā būtībā sniedz iespēju lietot Huawei šā brīža labāko viedpulksteņu fizisko aktivitāšu uzskaitīšanas iespējas kompaktākā un vieglākā korpusā ar kvalitatīvu, krāsainu un spilgtu ekrānu. Un arī reti domāt par baterijas lādēšanu.

Raksts tapis sadarbībā ar Huawei Latvija.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu