Renault pārtrauc dīzeļdzinēju attīstīšanu (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Renault

To Renault inženierijas direktors Žils Le Borns paziņojis, ka Renault vairs neizstrādās jaunus dīzeļdzinējus.

"Jaunā Megane, kas tiks prezentēta 2021. gada beigās, parādīs mūsu uzlabotos elektrificētos risinājumus. Mēs paturēsim dīzeļdzinējus piedāvājumā, taču jaunus vairs neizstrādāsim. Pēc 2025. gada visas automašīnas tiks hibridizētas vienā vai otrā pakāpē. Mēs tuvojamies dīzeļdzinēju beigām," intervijā Francijas izdevumam Auto Infos sacījis Le Borns (Gilles Le Borgne).

Renault tehniskais direktors sagaida, ka līdz 2025. gadam elektriskie transportlīdzekļi veidos aptuveni 15% no uzņēmuma kopējā pārdošanas apjoma un līdz 2030. gadam - 30%.

Kopumā atteikšanās izstrādāt jaunu "smagās degvielas" iekšdedzes dzinēju paaudzi izskatās loģiska, jo jāņem vērā, kādas ir jaunākās tendences, un arī vides aizsardzības jautājumos institūcijas pielaidīgākas nekļūst.

Renault nebūt nav pirmais autobūves uzņēmums, kurš pieņēmis dīzeļu cienītājiem nepatīkamu lēmumu. Iepriekš par līdzīgu soli pavēstīja arī, piemēram, Mitsubishi, Nissan un Volvo, savukārt Toyota Latvijā un citviet jau vairākus gadus vairs nepiedāvā vieglos auto ar dīzeļdzinēju. Izņēmums ir tikai Land Cruiser un Hilux, kam ir tikai dīzeļmotori.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu