"Ryanair" pasažieri nesaņems kompensācijas par lidojumiem novembrī

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

“Ryanair” klienti nesaņems kompensācijas par novembra lidojumiem, vēsta BBC, atsaucoties uz aviokompānijas vadītāju Maiklu O’Līriju.

Šis paziņojums izteikts laikā, kad Lielbritānijas valdība aizliegusi visu veidu ceļojumus, izņemot tos, kam ir ārkārtas nepieciešamība.

O’Līrijs norāda, ka gadījumā, ja lidojums notiek, bet pasažieris ierobežojumu dēļ uz to netiek, kompānija nemaksās kompensāciju, tā vietā būs iespējams pārcelt savu lidojumu bez maksas.

Tiek norādīts, ka ceturtdien Lielbritānijā sāksies karantīnas režīms, kā rezultātā gandrīz visas ceļošanas iespējas tiks slēgtas. “Ryanair” paziņoja, ka pavasarī karantīnas un ierobežojumu laikā pasažieru skaits samazinājās par 80%.

Kopumā no marta līdz septembrim šogad “Ryanair” pārvadāja 17,1 miljonu pasažieru, salīdzinot ar 85,7 miljoniem gadu iepriekš. Aviokompānija ziņoja par 196,5 miljonu eiro lieliem zaudējumiem salīdzinājumā ar 1,15 miljardu eiro lielu peļņu pagājušajā gadā.

“Situācija noteikti kļūs sliktāka, un šis būs ārkārtīgi smagu izaicinājumu gads mūsu aviokompānijai,” sacīja O’Līrijs.

Karantīnas režīms būs spēkā no 5. novembra līdz vismaz 2. decembrim. Gadījumā, ja epidemioloģiskā situācija līdz tam laikam nebūs uzlabojusies, tad ierobežojumu termiņš tiks pagarināts.

Jautāts, ko jaunie ierobežojumi nozīmēs pasažieriem, O’Līrijs sacīja, ka “gadījumā, ja lidojums notiek, bet pasažieris ierobežojumu dēļ lidot nevarēs, aviokompānija kompensāciju nemaksās”.

“Tas, ko mūsu klienti var darīt, ir mainīt lidojuma datumu. Respektīvi – ja lidojums ir rezervēts novembrim, tad viņi var veikt lidojuma datuma maiņu uz decembri vai janvāri. Tomēr – nekādas kompensācijas netiks izmaksātas par lidojumiem, kas notiks,” sacīja “Ryanair” vadītājs.

Tiek norādīts, ka “Ryanair” ieņēmumi no marta līdz septembrim samazinājās no 5,3 miljardiem eiro pērn līdz 1,1 miljardam eiro šogad.

O’Līrijs negatīvajos finanšu rezultātos vainoja ne tikai Covid-19 ierobežojumus, bet arī “Eiropas Savienības savstarpēji nekoordinētos ierobežojumus, kas lika atcelt ļoti daudz lidojumu Centrāleiropā, Lielbritānijā, Īrijā, Austrijā, Beļģijā un Portugālē”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu