Mūzika bez liekiem trokšņiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Huawei FreeBuds Pro
Huawei FreeBuds Pro Foto: Huawei

Huawei bezvadu austiņas FreeBuds Pro izceļas ar teicamu aktīvo trokšņu slāpēšanas sistēmu.

Kad pirms dažiem gadiem ražotāji vietas taupīšanas nolūkos sāka no viedtelefoniem izskaust apaļo 3,5 milimetru pieslēgvietu, caur ko pievieno austiņas, melomāni sacēla protestu vētru. Vājš mierinājums šķita kompensācijā piedāvātais pārejas kabelis austiņu pieslēgšanai caur uzlādes un datu pārraides USB-C ligzdu. Taču, kā zināms, laiks visu saliek savās vietās un šodien par vadu būšanām satraucas tikai izcili konservatīvi lietotāji. Pārējie jau apraduši ar bezvadu austiņām, atzinuši tās par ērtām un lieto ikdienā. Tur roku pielikuši paši ražotāji, strauji attīstot šo segmentu un nereti piedāvājot austiņas kā bezmaksas piedevu jaunākās paaudzes viedtelefona pircējiem. Gluži kā laikos, kad vadu austiņas bija ieritinājušās katra tālruņa kastītē.

Bezvadu austiņu piedāvājuma audzēšanā vismaz trīs gadus aktīvi darbojas arī Huawei. Pēc pāris vienkāršiem, ne pārāk ērtiem modeļiem, kam sekoja uzlaboti ar mīkstiem ieaušiem, šoruden Ķīnas tehnoloģiju gigants prezentēja savu līdz šim labāko veikumu – FreeBuds Pro. 

Neparasts, glīts dizains

Kopš pirmsākumiem bezvadu austiņu tirgū dominējuši divi virzieni. Pirmie ir ausī pilnībā paslēpjami ieauši, kuriem vadībai paredzētā skārienvirsma izvietota uz «muguriņas», bet otrie – ar nelielu kātiņu, ko izmanto gan austiņu satveršanai ieliekot un izņemot no auss, gan vadībai. Huawei vēsturiski izvēlējušies otro ceļu, tomēr

FreeBuds Pro ražotājs dizainā ienesis korekcijas, kas to padara atšķirīgu no līdzīgiem produktiem. 

Runa ir par četrstūra formas kātiņiem, kas nākuši ierasti apaļo vietā Tiem ir gan plusi, gan mīnusi. Labā lieta, ka kātiņi ir īsi un to virsma salīdzinoši plata, tādēļ ieauši labi uztver ar pirksta galu dotās komandas. Gan skaņas pieregulēšanu, slidinot pirkstus uz augšu un leju pa virsmu, gan dziesmu pauzēšanu un pārslēgšanu ar saspiešanu.

Huawei FreeBuds Pro
Huawei FreeBuds Pro Foto: Huawei

Pie trūkumiem varam pieskaitīt to, ka FreeBuds Pro ir diezgan tālu izvirzīti ārpus auss. Izvēloties pareizā izmēra gumijas apvalku, 6 gramus vieglie, spīdīgie puļķīši ausī turas ļoti labi, taču tālais izvirzījums noved pie ieauša aizķeršanas, liekot galvā kapuci vai āķējot aiz ausīm sejas masku. 

Futrālis ir salīdzinoši liels, bet plāns, ap divarpus centimetriem, un sver 60 gramus.

Bikšu priekškabatā tas ieslīd viegli un tikpat kā neizspiežas. Atšķirībā no apaļās formas kastītēm.

Ieauši futrālī turas ar magnēta palīdzību un sākumā to izņemšanā jāiemanās, jo atvērtais vāks traucē satvert ieausi no abām pusēm. Visizaicinošāk tas varētu būt ar nosalušiem pirkstiem ziemā. Pati kastīte turas ciet labi, un izmēģinājumu nedēļās nepiedzīvojām risku pazaudēt ieaušus.

Huawei FreeBuds Pro
Huawei FreeBuds Pro Foto: Huawei

Savienojas ar vienu pieskārienu

Interesanti, ka FreeBuds Pro savienošana ar viedtelefonu ir ārkārtīgi vienkārša. Aktivizējot tālrunī Bluetooth un uz futrāļa nospiežot vienā galā prasmīgi noslēptu pogu, tālrunis parāda, ka uztvēris tuvumā esošās austiņas. Atliek tikai nospiest uz uzraksta Savienot, un uzreiz var sākt klausīties mūziku. Huawei tālrunis austiņas sameklēja pat bez pogas spiešanas. Pēc tam abas ierīces nodibina saikni ikreiz, kad tiek atvērts futrāļa vāciņš. 

Daudzpusīgākai lietošanai vērts ielādēt Huawei lietotni AI Life, jo caur to var piekļūt daudz plašākam funkciju klāstam, ieskaitot vajadzīgā režīma izvēli. To vidū arī aktīvā trokšņu slāpēšana, kas ir FreeBuds Pro galvenais trumpis. Galvenais tādēļ, ka efektīvi strādājoša lieko trokšņu novākšana mazo bezvadu austiņu klasē joprojām ir retums. Arī Huawei līdz šim tāda nebija. Taču par šo modeli ķīnieši pelnījuši teicamu atzīmi.

FreeBuds Pro patiešām prasmīgi novāc lielāko daļu nevajadzīgo skaņu. Jo īpaši «niknākajā», Ultra režīmā.

Nevar teikt, ka apkārt neko nevar dzirdēt, taču fona trokšņi šķiet kā tālu projām un absolūti netraucē. Huawei apgalvo, ka FreeBuds Pro spējot novākt liekās skaņas pat 40 decibelu apjomā. Pieejami arī maigāki trokšņa slāpēšanas režīmi, kā Mājīgs klusām vietām, Vispārīgs trokšņainām un Dinamisks, kas automātiski nosaka apkārtējo skaņu intensitāti.

Enerģija diennaktij

Ne mazāk interesants risinājums ir Situācijas pārzināšana, kas iedarbina ieaušu ārējo mikrofonu un pastiprina skaņas. Tas ir īpaši noderīgi, piemēram, pilsētas satiksmē braucot ar velosipēdu. Tajā ir iespēja arī speciāli pastiprināt balsis, lai ieaušus nebūtu jāizņem sarunas laikā. Te gan jābūt gatavam, ka skaļāk un neparastāk izskanēs arī paša balss, kā arī apkārtējie trokšņi kā mašīnu rūkoņa vai trauku šķindoņa kļūs vēl izteiksmīgāki.

Ņemot vērā ieaušu nelielo izmēru, skanējums ir pārsteidzoši labs. Tas ir gana skaļš, un var just izteiksmīgus basus. 

Huawei FreeBuds Pro
Huawei FreeBuds Pro Foto: Huawei

Pirmo paaudžu bezvadu austiņu lietotāji sūdzējās, ka tās bieži jālādē, bet ar FreeBuds Pro šādas problēmas nav.

Iebūvētais 55 mAh akumulators vienu ieausi trokšņu slāpēšanas režīmā darbināja nepilnas 4 stundas, bet bez tā – vairāk nekā piecarpus.

Patīkami, ka uzlāde futrālī notiek ļoti ātri. Aptuveni pusstundā abi ieauši jau ir piepildīti un gatavi darbam. Turklāt kastītes 580 mAh akumulatorā pietiek enerģijas krājumu, lai uzpildītu austiņas vismaz četras reizes. Tātad tās ar īsiem pārtraukumiem var lietot gandrīz diennakti. 

Paša futlāra uzlāde gan pie vada, gan uz bezvadu uzlādes paliktņa aizņem aptuveni pusotru stundu. To, protams, var darīt arī brīdī, kamēr ieauši ir ausī un pilda savus pienākumus. 

Huawei FreeBuds Pro
Huawei FreeBuds Pro Foto: Huawei

Savelkot dažos teikumos visu iepriekš teikto, Huawei FreeBuds ir izdevies produkts. Austiņas ir stilīgas, jo īpaši TVNET rīcībā pabijušais spīdīgais sudraba modelis, skan dzidri un skaļi, aktīvā trokšņu slāpēšanas sistēma darbojas ļoti labi, un arī akumulators ar vienu uzlādi kalpo salīdzinoši ilgi. Aptuveni 200 eiro cena šādas klases produktam nebūt nav augsta, ņemot vērā, ka kāds amerikāņu zīmols par līdzīgu preci prasa 100 eiro vairāk.

Raksts tapis sadarbībā ar Huawei Latvija.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu