Tramps bez pierādījumiem sēj šaubas par balsu skaitīšanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien, nesniedzot nekādus pierādījumus, apgalvoja, ka izšķirošajos štatos, kur viņš prezidenta vēlēšanu rezultātu apkopošanas laikā vienā brīdī atradies vadībā pār demokrātu sāncensi Džo Baidenu, šis pārsvars "brīnumainā kārtā" pazudis.

"Pagājušajā vakarā es atrados vadībā, bieži vien pārliecinošā, vairākos izšķirošajos štatos," tviterī pauda Tramps. "Tad viens pēc otra tie sāka pazust, skaitot pārsteidzošos sagāztos biļetenus. Ļoti dīvaini, un "aptauju rīkotāji" visu bija sapratuši vēsturiski aplami."

Tramps nesniedza nekādus pierādījumus apgalvojumiem par "sagāztajiem biļeteniem", un medijos nekādas ziņas par nelikumībām nav izskanējušas.

"Twitter" Trampa tvītu atzīmējis kā "maldinošu".

Balsu skaitīšanas procesā provizoriskie rezultāti bija mainīgi, vienā brīdī vadībā atrodoties vienam, otrā jau citam kandidātam.

Šis ir pirmais Trampa tvīts pēc iepriekšējās nakts uzrunas, kurā viņš apgalvoja, ka ir uzvarējis vēlēšanās, brīdināja, nekādus pierādījumus nesniedzot, par "milzu krāpšanos" un draudēja cīņu par vēlēšanām izvērst tiesās.

Vienlaikus ar Trampa tvīta parādīšanos Baidens mudināja uz pacietību, tviterī solot: "Mēs neliksimies mierā, līdz visas balsis nebūs saskaitītas."

Tramps vairāku mēnešu garumā pirms vēlēšanām kritizēja balsošanu pa pastu bez pierādījumiem apgalvojot, ka procesā iespējama krāpšanās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu