Kāpēc plānot uz priekšu?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

​"Esmu par ēdienkarti nedēļai!" saka sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore. Tādējādi ikdienā ir mazāk stresa, domājot par to, ko tad šodien ēdīsim, kas vēl jānopērk un kā to pagatavot. Šādā veidā mēs ne vien ekonomējam laiku, bet arī iemācāmies izmantot produktus, neradot liekus pārtikas atkritumus, - nav spontānās iepirkšanās seku, kad veikalā kaut ko nopērc un vien mājās saproti, ka vairs negribi to gatavot…

Svarīgi būtu saprast, kāpēc tas ir jādara. Attālinātā darba laikā un situācijā, kad nebūtu ieteicams bieži apmeklēt veikalus, ikdienas ritms jau tāpat var būt izjaukts un nervozāks. 

Turklāt vairs var nebūt iespējas pusdienās doties uz blakus esošo kafejnīcu. Tādēļ ēdiena plānošana uz priekšu var palīdzēt sakārtot savu ikdienu, samazināt stresu un ietaupīt laika resursus. Šādā situācijā būtu labi, ja ir kādas ēdienu sagataves, vislabāk tiem ēdieniem, kuru gatavošana prasa ilgāku laiku. Tādēļ var sākt ar plānošanu nedēļai, lai saprastu, vai šāds ēšanas modelis jums der.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu