Saeima lems par ārkārtējās situācijas pārapstiprināšanu (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Ābele, Saeima

Saeima šodien, 10. novembrī, plkst.14 sanāks uz sēdi, lai lemtu par no pirmdienas izsludinātās ārkārtējās situācijas pārapstiprināšanu, informēja parlamenta Preses dienestā.

Valdības lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu jau stājies spēkā pirmdien. Likums paredz, ka Saeima lemj par jau spēkā esošas ārkārtējās situācijas pārapstiprināšanu. Parlaments to var arī neapstiprināt.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) iepriekš aģentūrai LETA pauda pārliecību, ka likumdevējs pārapstiprinās valdības lēmumu.

Parlaments lems par Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sagatavotu attiecīgu lēmumprojektu.

Kā ziņots, Covid-19 ierobežošanai no 9.novembra līdz 6.decembrim Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija. Šāds lēmums piektdien pieņemts valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē.

Ārkārtējās situācijas laikā ir atcelti un aizliegti visi publiskie pasākumi klātienē. Minētais aizliegums neattiecas uz ārtelpās organizētām sapulcēm, gājieniem un piketiem. Tāpat noteikti vairāki citi būtiski ierobežojumi. Piemēram, sabiedriskās ēdināšanas vietās atļauts izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai, līdz ar to tajās ir aizliegts ieturēt maltīti uz vietas.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu