Tirdzniecības centrā "Sāga" vairāki desmiti veikalu vērs durvis apmeklētājiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 10. novembrī, plkst.10 notiks tirdzniecības centra "Sāga" atklāšanas pasākums, atveroties ap 60 jauniem veikaliem, informēja pārstāvji.

Tirdzniecības centra attīstītāja SIA "VPH Latvia" direktors Juris Barkāns pauda, ka šis projekts ir ir jauns izaicinājums tirdzniecības centru attīstīšanā Latvijā ar augstākiem standartiem un līdz šim Latvijai neraksturīgiem konceptiem.

"Piemēram, tajā vienuviet atradīsies sporta klasteris ar konceptu "viss sportam", kā arī privāts bērnudārzs un tuvējā nākotnē arī veselības centrs. Esam ieviesuši ielu ēdienu zāles konceptu ar ļoti plašu kafejnīcu zonu visai ģimenei, kas pilnībā sāks darboties pēc epidemioloģisko ierobežojumu beigām. Savukārt ārpus tirdzniecības centra esam labiekārtojuši dīķi, kā arī ierīkojuši basketbola laukumu kā papildinājumu sporta klasterim. Pandēmija ir viesusi savas izmaiņas, tomēr esam spējuši atklāt centru kā plānots," norādīja Barkāns.

"Sāga" pārstāvji atzīmēja, ka jaunā centra attīstībā plānotās kopējās investīcijas ir 68 miljoni eiro, tajā tiks nodrošinātas ap 500 jaunas darbavietas.

Tirdzniecības centrs atrodas uz Rīgas un Stopiņu novada robežas, blakus "Ikea" tirdzniecības centram. Tā kopējā platība - 57 000 kvadrātmetri.

Jau ziņots, ka tirdzniecības centra "Sāga" izveidei banka "Citadele" un "Luminor Bank" piešķīra kopumā 34 miljonu eiro sindicēto aizdevumu. Tirdzniecības centra "Sāga" kopējā platība būs 57 000 kvadrātmetru un tajā būs stāvvieta 2000 automašīnām.

Tirdzniecības centra projektētājs un ģenerālbūvnieks ir AS "UPB", bet arhitektonisko risinājumu izstrādē piesaistīts Londonā bāzēts arhitektu birojs "TP Bennett". Tirdzniecības centru attīsta SIA "VPH Latvia".

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 2019.gadā "VPH Latvia" strādāja ar 1,066 miljonu eiro apgrozījumu un guva peļņu 191 412 eiro apmērā. Kompānija reģistrēta 2016.gada jūlijā, un tās pamatkapitāls 2900 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvas "VPH".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu