Ekspluatācijā nodotas divas par privātiem līdzekļiem izbūvētas ielas Rīgā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Nekustamā īpašuma attīstītājs "Pillar" 29.oktobrī ekspluatācijā nodeva divas par privātiem līdzekļiem izbūvētas jaunas ielas Rīgā, "New Hanza" teritorijā. Turpmāk ikvienam Rīgas iedzīvotājam un viesim būs publiski pieejama Gustava Kluča iela un Roberta Hirša iela, tādējādi turpinot "New Hanza" teritorijas labiekārtošanu un attīstību.

Kā portāls TVNET uzzināja uzņēmumā "Pillar", līdz ar jauno ielu izbūvi izveidotas arī bruģētas gājēju ietves, uzstādīti gaismekļi, kas tiek automātiski regulēti atbilstoši dienas gaismas intensitātei, kā arī iestādīti 15 jauni koki, kuru stādīšanai izmantotas pazemes koku kastes.

Ielām ir divu joslu brauktuves ar autostāvvietām abās ielas pusēs. Maksimālais braukšanas ātrums abās ielās ir 30 km stundā, turklāt automašīnu ātruma slāpēšanai izbūvēti paceltie krustojumi.

Ielu būve tika sākta 2019. gada augustā. Abu projektu īstenošanas izmaksas, ietverot arī ielu būvniecības darbus, ir 2,7 miljoni eiro. Kopumā infrastruktūras attīstībā "New Hanza" teritorijā "Pillar" investējis jau vairāk nekā 19 miljonus eiro.

Ievērojot braukšanas ātruma ierobežojumus un prognozējamo sākotnējo satiksmes intensitāti, jaunās ielas ir ērti lietojamas arī velobraucējiem. Attīstot "New Hanza" teritoriju, ielu pieguļošo zonu labiekārtošana tiks turpināta līdz ar jaunu ēku celtniecību, tostarp izbūvējot arī veloceliņus. Abas ielas atrodas blakus būvniecības stadijā esošajam biroju centram VERDE, kā arī projektētajam Latvijas Laikmetīgās mākslas muzejam.

Foto: Publicitātes foto

Jaunajās ielās ir izbūvētas šādas inženierkomunikācijas: 7200 m2 bruģēto un asfaltēto ceļu/ietvju, 420 metru garš ūdensvads, 2755 metri elektropārvades, 732 metri siltumapgādes, kā arī 967 metri sadzīves kanalizācijas un lietus kanalizācijas tīklu.

Abas izbūvētās ielas ir savā starpā saistītas un savieno Skanstes ielu ar 2018. gadā izbūvēto Mihaila Tāla ielu. "New Hanza" teritorijas ielu nosaukumos ir iemūžināti Latvijai nozīmīgu personu vārdi, kas ar paliekošu devumu katrs savā nozarē nesuši Latvijas vārdu pasaulē.

Gustavs Klucis (1895 -1938) bija plakātists, gleznotājs un viens no zināmākajiem latviešu izcelsmes māksliniekiem pasaulē. Savukārt Roberts Hiršs (1895 – 1972) bija talantīgs uzņēmējs, zīda un mākslīgā zīda audumu ražošanas ieviesējs Latvijā.

Jauno ielu un ar to saistīto infrastruktūras izbūvi veica "Pillar" grupas būvdarbu organizācijas un kvalitātes kontroles uzņēmums "Pillar Contractor", savukārt būvprojektu autori bija projektēšanas uzņēmumi "Pillar Architekten" un "BRD Projekts". Asfaltēšanu un bruģēšanu veica "Būvniecības Grupa LV", savukārt elektrības un vājstrāvu tīklus izbūvēja uzņēmums "Elektro VGI".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu