Huawei Watch GT2 Pro - gaumīgs dizains un vairāk nekā simts sporta veidu

CopyLinkedIn Draugiem X
Huawei Watch GT2 Pro
Huawei Watch GT2 Pro Foto: Janis Vevers

Titāna korpuss un safīra aizsargstikls piešķir viedajai ierīcei biznesa klases pulksteņa izskatu.

Ja kaut ko dara ar pilnu atdevi un no sirds, tad būs arī rezultāti. Šo aksiomu droši var attiecināt uz Huawei viedpulksteņu segmentu. Pirms pieciem gadiem iesākuši ar glītu, bet iespēju ziņā pieticīgu Watch, šoruden tehnoloģiju uzņēmums pieteica Watch GT2 Pro – viedo pulksteni, kurā apvienots viss labākais no iepriekšējiem modeļiem, plus tam piešķirts īsts biznesa klases dizains. Proti, korpuss izgatavots no titāna un OLED displejs pārklāts ar izturīgu safīra aizsargkārtu. Elitāro izskatu lieliski papildina komplektā iekļautā brūnā ādas siksniņa.

Huawei pa jaunam viedpulksteņu modelim laiž klajā vidēji ik pēc pusgada, katrā pievienojot kādu iepriekš neredzētu iespēju. Pirms gada dienas gaismu ieraudzīja pirmais Huawei viedpulkstenis ar iebūvētu skaļruni un mikrofonu Watch GT2, kas sniedza lietotājam iespēju piezvanīt un runāt caur pulksteni, nepieskaroties pievienotajam telefonam. Savukārt šā gada pavasarī tam sekoja sportiska dizaina pulkstenis Watch GT2e, pārsteidzot ar spēju mērīt fizisko aktivitāšu parametrus simts sporta veidos, kā arī skābekļa līmeni asinīs. Taču tam nebija mikrofona un skaļruņa, tādēļ lietotājiem bija jāizvēlas svarīgāko iespēju kopu.

Ar Watch GT2 Pro šī problēma ir atrisināta, jo tajā iekļauts viss – gan zvanīšana, gan 100 sporta veidu mērīšana, gan elitārs dizains. Ņemot vērā šo komplektu, vēl jo negaidītāk, ka pulkstenis ar vienu uzlādi darbojas vismaz 10 dienas.

Foto: Janis Vevers

Elitāri sportisks

Neraugoties uz fundamentālo korpusa materiālu, pulkstenis izskatās estētiski un nebūt nav smags – tikai 52 grami, kas ierīcei ar 1,39 collu OLED displeju nav daudz. 1,14 centimetru biezums gan ir jūtams, un zem šaurākas piedurknes Watch GT2 Pro ir grūti paslēpties. To vēl par kādu milimetru uz augšu paceļ sensoru izvirzījums keramikas apakšējā vākā. Situāciju glābj vien gludā ekrāna virsma un noapaļotie korpusa stūri, tādēļ drēbes reāli var aizķerties vien aiz divām vadības pogām labajā malā.

Patīkami, ka pat biznesa klases ierīcei ir saglabāta 5ATM standartam atbilstoša ūdensdrošība, tādēļ to var bez bažām izmantot treniņos.

Vienīgi pirms mešanās hlorētā baseinā vajadzētu padomāt par siksniņas nomainīšanu pret kādu gumijotāku. Ādai kodīgais ūdens varētu nepatikt. Labās ziņas, ka standarta 22 milimetru siksniņu klāsts ir bagātīgs un tās ir viegli noņemamas un uzliekamas.

Funkciju ziņā Watch GT2 Pro lietotājam piedāvā plašu iespēju gammu. Neskaitot jau ierastos soļu un kaloriju skaitītājus, kā arī pulsa mērītāju, šis pulkstenis monitorē skābekļa daudzumu asinīs, stresa līmeni, miega kvalitāti un ir aprīkots ar barometru. Patīkami, ka soļu skaitītājs, atšķirībā no daudzām fitnesa aprocēm, nav pārlieku jutīgs. Mūsu ilgajos izmēģinājumos tas patiešām uzskaitīja tikai soļus, nevis roku kustības. Daži citi viedpalīgi pamanās «savākt» 10 tūkstošus soļu, sēžot pie datora un klabinot pa taustiņiem.

Foto: Huawei

Sarunājies caur pulksteni

Ne mazāk svarīga ir iespēja atbildēt uz zvanu un piezvanīt, ne vien no pēdējo zvanītāju saraksta, bet arī paša izveidota saraksta kontaktpersonām. Braucot automašīnā pie stūres vai kaut ko aktīvi darot, tas ir pat ļoti ērti, jo tālrunis neaizņem rokas. Mikrofons ir gana jutīgs, skaļrunis pietiekami skaļš, tādēļ pulksteni nav pat jātur tuvu pie mutes. Spēcīgais skaļrunis noder arī mūzikas atskaņošanai no ierīces, piemēram, sportošanas laikā. 4GB iebūvētajā atmiņā pietiek vietas līdz pat 500 dziesmām, un tās tiek spēlētas skaidri un skaļi.

Vienīgais izteiktais mīnuss ir ar ziņapmaiņu. Pulkstenis pilnā garumā parāda vien īsziņas un WhatsApp ziņojumus. E-pastiem redzams vien sūtītājs un nosaukums, bet ne pārējais teksts. Atbildes iespēju nav vispār, tādēļ gribot negribot jāķeras pie tālruņa.

Foto: Janis Vevers

Sporta cienītājiem par prieku šis pulkstenis atpazīst aptuveni simts sporta veidus un piedāvā 13 skriešanas kursus – gan vienkāršu programmu iesācējiem, gan krietnu piepūli prasošus intervāla skrējienus.

Treniņu laikā pulkstenis ik pa laikam robotizētā balsī angļu valodā paziņo par paveikto distanci, pulsa rādījumu un vēl šādus tāds parametrus. Tas palīdz kontrolēt tempu un nenodarīt pāri veselībai, reti ielūkojoties ekrānā.

Mērījumi izskatās gana ticami, un GPS uztvērējs distanci kartē iezīmē iepriecinoši precīzi – zilā līnija patiešām ved pa ceļu, nevis pa grāvi vai pļavu.

Atšķirībā no nesen aprakstītā Huawei Watch Fit pulksteņa un aproces hibrīda šajā ierīcē nav iekļauts virtuālais treneris.

Foto: Janis Vevers

Uzlāde bez vadiem

Beidzot Huawei pulkstenis atbalsta īstu bezvadu uzlādi, tādēļ komplektā iekļautā dokstacija vairs īsti nav nepieciešama, ja mājās jau ir kāds Qi sistēmas paliktnis. Var izmantot arī viedtelefona bezvadu reverso uzlādi. To gan nenāksies bieži likt lietā. Lietojot Watch GT2 Pro ar vienmēr ieslēgtu ekrānu un pa stundai dienā mērot treniņu ar ieslēgtu GPS, pulkstenis ar vienu uzlādi izturēja aptuveni 10 dienas. Enerģijas taupīšanas režīmā ar melnu ekrānu neaktīvajos periodos darbības laiks «izstiepās» pat līdz 14 dienām. Ko tādu pulksteņi ar līdzīgu funkciju klāstu un tik kvalitatīvu 454x454 pikseļu izšķirtspējas OLED ekrānu nespēj piedāvāt.

Huawei ierīcei par labu runā arī ārkārtīgi kvalitatīvais un glītais korpuss, kā arī precīzie fizisko aktivitāšu mērījumi. Nenāk prātā neviens cits viedpulkstenis, kurš tādu iespēju komplektu piedāvā par 300 eiro.

Foto: Huawei
Raksts tapis sadarbībā ar Huawei Latvija.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu