Rīgas centrā darbību sākusi "Tele2" 5G bāzes stacija (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Mobilo sakaru operators "Tele2" iedarbinājis 5G bāzes staciju Rīgā, Brīvības un Ģertrūdes ielu krustojumā, aģentūru LETA informēja "Tele2" sabiedrisko attiecību vadītājs Latvijā Oskars Fīrmanis.

 

Viņš norādīja, ka tādējādi šobrīd "Tele2" 5G tīkls ir pieejams septiņās Latvijas pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Jūrmalā, Valmierā, Siguldā un Salacgrīvā.

"Tele2" 5G bāzes stacija Siguldā ir uzstādīta Vildogas ceļa tuvumā, Salacgrīvā Vidzemes ielā, Jūrmalā tā atrodas Emīlijas ielā, bet Valmierā - Raiņa ielā. Savukārt Daugavpilī 5G stacija atrodas Šķirotavas dzelzceļa stacijas tuvumā, Jelgavā - pie Dobeles šosejas, bet Rīgā - Mūkusalas Biznesa Centra teritorijā un tagad arī Brīvības un Ģertrūdes ielu krustojumā.

Savukārt "Tele2" tehniskā direktore Līga Krūmiņa pauda, ka uzņēmums turpina izvērst 5G tīklu, lai pirmie klienti, kuriem ir 5G viedtelefoni, atsevišķās vietās varētu izmēģināt 5G sniegtās priekšrocības. "Pašlaik, protams, šīs iespējas nav visai plašas, tādēļ nākamgad turpināsim aktīvus 5G attīstības darbus," viņa sacīja.

Krūmiņa norādīja, ka daudzviet gan pasaulē, lai pārklājumu palielinātu straujāk un līdz ar to veicinātu arī dažādu 5G biznesa risinājumu attīstību, operatori un valsts institūcijas veiksmīgi sadarbojas. "Mēs ceram, ka arī Latvijā tiks atļauts 5G tehnoloģiju izvēršanā un attīstībā sadarboties mobilo sakaru operatoriem," viņa piebilda.

Kompānijā arī informēja, ka paralēli 5G tehnoloģijas izvēršanai tiek turpināta 4G tīkla paplašināšana un jaudas pastiprināšana, jo šī tehnoloģija vēl ilgi spēs nodrošināt ikdienas vajadzības tehnoloģiju jomā. "Šogad līdz šim dažādās Latvijas vietās "Tele2" ir uzbūvējis 30 jaunas 4G bāzes stacijas, kā arī gandrīz 200 stacijām palielināta jauda, lai nodrošinātu pieprasījumu pēc mobilajiem sakariem," pauda "Tele2" pārstāvji. 

Jau vēstīts, ka "Tele2" pagājušajā gadā strādāja ar 136,669 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 2% un bija 31,519 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige Aktiebolag".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu