Volkswagen investēs miljonus savā meitas kompānijā Igaunijā (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektroauto Volkswagen ID.4
Elektroauto Volkswagen ID.4 Foto: AFP/SCANPIX

Volkswagen, kas ir lielākais autoražotājs Eiropā un viens no lielākajiem automašīnu ražotājiem pasaulē, Igaunijā ir nodibinājis meitasuzņēmumu Car.Software Estonia AS. 

Nodokļu un muitas pārvaldes dati liecina, ka uzņēmumam, kam ir seši darbinieki, apgrozījums trešajā ceturksnī bija gandrīz 240 miljoni eiro. Rus.Postimees lēš, ka tas norāda uz aktīvu pārvietošanu koncerna ietvaros.

Volkswagen grupa tuvāko gadu laikā plāno ieguldīt miljardiem eiro savā programmatūras izstrādes uzņēmumā, un daļa no šīs summas tiks ieguldīta Igaunijā, raksta ziņu portāls ERR.

Pēc Igaunijas Statistikas pārvaldes datiem tuvākajā nākotnē naudas plūsma uz Igauniju var ievērojami palielināties un būtiski ietekmēt valsts ekonomiku.

"Es varu apstiprināt, ka tas ir liels ieguldījums. Tas ir ieguldījums, kas saistīts ar ilgtermiņa plāniem, un tas notiks pakāpeniski," sacīja EAS vadītājs Peters Raudseps.

Volkswagen nesen paziņoja, ka Tallinā esošais meitasuzņēmums pārvalda Car.Software Organization produktu portfeli un intelektuālo īpašumu un nodrošina juridisku atbalstu visiem procesiem.

Automašīnas programmatūras organizācija visā grupā ir atbildīga par automobiļu programmatūras, digitālo ekosistēmu un izplatītāju klientu orientētu funkciju izstrādi.

Papildus jaunajai programmatūras izstrādes nodaļai Volkswagen grupa plāno turpināt paplašināt savu darbību Igaunijā, īpašu uzmanību pievēršot datu analīzei.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu