Soctīklos izplata viltus ziņu par pagaidu hospitāļa ierīkošanu Ķīpsalas hallē (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sociālajos tīklos tiek izplatīta viltus ziņa, ka uz Ķīpsalas izstāžu halli ved gultas, lai tajā ierīkotu pagaidu hospitāli Covid-19 slimniekiem, mikroblogošanas vietnē "Twitter" informē veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Ministre uzsver, ka tā nav patiesība.

"Atbildīgi ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus un ierobežojumus, mums kopā ir pa spēkam arī nenonākt līdz tik ekstrēmai situācijai," norāda Viņķele.

Kā vēstīts, Ministru kabinets otrdien nolēma Covid-19 izplatības ierobežošanas nolūkos pagarināt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 11.janvārim, nosakot virkni papildu ierobežojumu.

Iepriekš, 14. novembrī, veselības ministre aģentūrai LETA skaidroja, ka vietas, kas nav ārstniecības iestādes, Covid-19 pacientu stacionēšanai Latvijā tiktu izmantotas gadījumā, ja būtu izsmelta slimnīcu kapacitāte un kopējais hospitalizējamo pacientu skaits sasniegtu tūkstošus.

Vaicāta par izskanējušo iespēju izmantot Ķīpsalas halli Covid-19 pacientu stacionēšanai, ja parādīsies tāda nepieciešamība, ministre atzīmēja, ka šis priekšlikums nāca no halles īpašniekiem. "Tā nebija gluži mūsu iniciatīva," piebilda politiķe, vienlaikus paužot pateicību tiem uzņēmējiem, kas sniedz un piedāvā dažāda veida atbalstu, kas ir vajadzīgs gan tagad, gan nākotnē.

"Savukārt, ja man jāatbild, pie kādiem skaitļiem šāda nepieciešamība būtu vajadzīga, tad noteikti runa būtu par tūkstošiem pacientu. Ja slimnīcās būtu vairāk nekā 1000 vai 2000 Covid-19 pacientu, būtu jāskatās pēc papildu jaudām," skaidroja ministre. Viņa tostarp piebilda, ka ir būtiski apzināties, ka galējais risinājums, pirmkārt, būtu nevis gultas pārcelt uz Ķīpsalas vai kādu citu halli, bet vispirms izmantot visu, ko var izmantot slimnīcās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu