Divi aliņi, divas promiles un "ķieģelis". Kāda dzērājšofera stāsts (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Pēc pusnakts pašvaldības policisti, kuriem uzticēts pieskatīt naksnīgās Rīgas ielas, ievēroja kādu melnu Audi, kura šoferis, visticamāk, neieskatījās auto atpakaļskata spogulī, pirms pabrauca zem ķieģeļa, un tā piesaistīja sev uzmanību.

Guntis Bērziņš, Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes nodaļas vadītājs: "Tika nekavējoties ieslēgtas bākugunis un vadītājs aicināts apstāties. Šajā mirklī autovadītājs sāka mukšanu. Neilgi pēc tam autovadītājs iebrauca Kalupes ielas 57. nama pagalma strupceļā, kur viņam pašam nācās apstāties. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Uzrunātais Audi vadītājs policistiem skaidroja, ka nav bēdzis, vienkārši ātri braucis. Viņa runas maniere lika uzdot jautājumu, vai ir lietots kas tāds, kas nav savietojams ar transportlīdzekļa vadīšanu; šoferis atbildēja, ka izdzēris divus alus. 

Uz notikuma vietu izsauktie Valsts policijas darbinieki veica alkohola koncentrācijas pārbaudi. Lai arī bēgušais šoferis izskatījās gandrīz skaidrā, ceļu policistu pasniegtais alkometrs viņa izelpā atklāja vairāk nekā 2 promiles alkohola. 

Kā zināms, 1.jūlijā stājās spēkā grozījumi Ceļu satiksmes likumā un, ja autovadītāja reibums pārsniedz 1,5 promiles, paredz naudas sodu 240 - 400 naudas soda vienību jeb 1200 - 2000 eiro apmērā un tiesību atņemšanu uz pieciem gadiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu