Lielveikalos norobežoti alkohola un rūpniecības preču stendi (30)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

No šodienas nedēļas nogalēs Latvijā ir ierobežota veikalu darbība un tirdzniecības vietās, to skaitā arī lielveikalos, var iegādāties tikai pārtiku, higiēnas preces, dzīvnieku barību, preses izdevumus un sabiedriskā transporta biļetes.

Latvijas televīzijas "Dienas ziņas" vēsta, ka brīdinājumi par aizliegumu iegādāties atsevišķas preces šodien ir izvietoti arī daudzos "Rimi" veikalos. Šo preču klāstā ir grāmatas, zeķes, trauki, kosmētika un citas rūpniecības preces, kas dažviet pat pārklātas ar plēvi. Norobežoti arī plaukti ar alkohola un tabakas izstrādājumiem.

Līdzīga aina vērojama arī "Maxima" veikalos. Pie nepārtikas precēm izvietotas dzeltenas informatīvas zīmes, ka šo preču tirdzniecība atļauta tikai darba dienās.

Nopirkt preces no aizliegtajiem plauktiem nav iespējams, jo kases sistēmas un skeneri tās neļauj iekļaut pirkumā. SIA "Maxima Latvija" pārstāve Liene Dupate-Ugule skaidro, ka, paņemot, piemēram, pannu un, aizejot līdz kasei ar šo preci, to nevar ne ieskanēt, ne arī par to samaksāt.

Līdzīga situācija ir arī izmantojot pašapkalpošanās skeneri, kurā parādās uzraksts „šīs preces pārdošanu šobrīd aizliedz likums”. Tas pats notiek arī pašapkalpošanās kasēs un regulārajās kasēs.

Norobežot preču grupas veikali sāka jau piektdienas vakarā. Lielākajās tirdzniecības vietās darbinieki strādājuši arī naktī un nācies piesaistīt papildspēkus.

Ārkārtējās situācijas laikā veikali brīvdienās drīkst tirgot vienīgi pārtikas un higiēnas preces, dzīvnieku barību, preses izdevumus un sabiedriskā transporta biļetes. Šādus tirdzniecības ierobežojumus ieviesa, lai samazinātu drūzmēšanos tirdzniecības vietās.

Veikalnieki atzīst, ka pircēji ir saprotoši, zina par ierobežojumiem un konflikta situācijas līdz šim nav bijušas. Uzrunātie pircēji gan stāsta, ka ar jauno kārtību nav īsti apmierināti.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu