Amatpersonas informē par valsts atbalstu uzņēmējiem Covid-19 krīzē (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts atbalsts uzņēmējdarbībai un iedzīvotājiem Covid-19 pandēmijas otrajā vilnī un turpmākajos gados paredzēts 1,5 miljardu eiro apmērā, pirmdien preses konferencē informēja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis.

Viņš norādīja, ka kopumā valsts atbalsts Covid-19 krīzē veido trīs miljardus eiro, no kuriem puse tika novirzīta Covid-19 radītās krīzes mazināšanai šā gada pirmajā pusē, savukārt aptuveni tik pat liela summa mobilizēta Covid-19 krīzes mazināšanai atlikušajos šā gada mēnešos un arī turpmāk - līdz 2023.gadam.

Jarockis skaidroja, ka valsts atbalsts izpaužas dažādos veidos - gan piešķirot līdzekļus, gan arī atliekot nodokļu nomaksu. Līdz šim nodokļu brīvdienas piešķirtas par kopumā 300 miljoniem eiro.

Tāpat valsts atbalsts dažādām nozarēm tiek sniegts no budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem, līdz šim kopumā piešķirot 1,2 miljardus eiro. No tiem 985 miljoni eiro piešķirti Covid-19 pirmajā vilnī, savukārt 229 miljoni eiro - otrajā vilnī.

"Attīstības finanšu institūcija "Altum"" līdz šim Covid-19 krīzē sniegusi atbalstu 683 miljonu eiro apmērā.

Jarockis arī pieminēja, ka valsts pašvaldību aizņēmumiem paredzējusi 150 miljonus eiro, lai tās realizētu augstas gatavības infrastruktūras projektus.

Savukārt no atsevišķām Eiropas Savienības fondu programmām pārdalīti 760 miljoni eiro.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu