Kā pārtraukt dzert tēju un kafiju kopā ar kūciņu? Atbrīvošanās no sliktā ieraduma!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ir daudz joku par to, ka tēja un kafija ir visvairāk kalorijām bagātais ēdiens, jo pēc noklusējuma gandrīz vienmēr tai tiek pievienoti saldumi, kūkas un citi ēdieni, kas galvenokārt sastāv no pievienotā cukura. Kā izrādās, nav viegli atteikties no šādas tējas dzeršanas tradīcijas, jo lielākajai daļai no mums šis ieradums ir jau kopš bērnības! Un tomēr - kā to izdarīt?

Izvēlieties labu tēju un kafiju

 Viena izeja no apburtā loka ir ieguldījums labā, kvalitatīvā tējā. Tā vietā, lai pirktu kūkas un šokolādes, izvēlieties labu lapu tēju un apgūstiet tās pagatavošanas mākslu. Īstajai ķīniešu vai indiešu tējai ir bagātīga garša, kuru jūs, visticamāk, nemaz nevēlēsities dalīt ar ko saldu. Bet kafijai varat pievienot kādu aromātu no veselīgajām garšvielām - kanēli vai kardamonu. Pārvērtiet savu tējas vai kafijas laiku īstā dzēriena baudīšanas rituālā!

Pārejiet uz “veselīgiem” saldumiem

Ja tomēr nevarat iedomāties dzert "pliku" tēju vai kafiju, izvēlieties saldumus, kas organismam nodarīs minimālu kaitējumu. Šokolādes var aizstāt ar datelēm, žāvētām plūmēm vai riekstiem. Šī alternatīva apmierinās jūsu vajadzību pēc “prieka hormona” un papildus nodrošinās organismam vitamīnus, minerālvielas un šķiedrvielas.

Foto: Shutterstock

Nedzeriet tēju vai kafiju garlaicības dēļ

Protams, ja jūs vienkārši pagatavojat sev tēju un dzerat to, tad to varat darīt, kad ienāk prātā. Bet vairumā gadījumu tējai un kafijai tad "pievienojas" šokolādes gabaliņš, cepumi, un tur nav tālu arī līdz sviestmaizēm. Sastādiet maltīšu grafiku un turieties pie tā. Pavadot dienas mājās, mēs nedaudz zaudējam laika izjūtu, un šāds grafiks palīdzēs visu nedaudz strukturēt. 

Tējas vai kafijas dzeršana kā pilnīga maltīte

Ja pilnīgi nepiekrītat dzert tēju bez saldumiem (pat veselīgiem), vienkārši iezīmējiet to kā pilnu maltīti. Atdaliet to no citām ēdienreizēm ar 3-4 stundu intervālu. Tas palīdzēs izvairīties no pārēšanās un rezultātā - nevajadzīga svara pieauguma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu