Debesīs atgriežas "Boeing 737 MAX" lidmašīnas

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Brazīlijas lidsabiedrība “Gol” paziņojusi, ka tā no trešdienas atsāks komerclidojumus ar “Boeing 737 MAX” lidmašīnām. Lidojumi ar lidaparātiem tika apturēti visā pasaulē pērnā gada martā pēc divām aviokatastrofām, kurās gāja bojā 346 cilvēki, vēsta “Reuters”.

Tāpat “Boeing 737 MAX” lidaparāti saņēmuši atļauju lidot ASV gaisa telpā.

“Gol” ir lielākā vietējo lidojumu aviokompānija Brazīlijā. Uzņēmums paziņojis, ka lidsabiedrības 140 piloti ir izgājuši visas nepieciešamās sagatavošanās procedūras, lai varētu pilotēt 737 MAX lidmašīnas.

Kopumā atļauja pacelties gaisā tiks dota septiņām šī modeļa lidmašīnām, kas apkalpos kopumā 27 vietējos lidojumus. Pagaidām atļauja izmantot 737 MAX lidmašīnas ir piešķirta ASV un Brazīlijā.

Jāatgādina, ka “Boeing” bija spiesta atsaukt no ekspluatācijas 737 MAX lidmašīnas pēc tam, kad 2018. gada beigās un 2019. gada sākumā notika divas aviokatastrofas, kurās dzīvību zaudēja 346 cilvēki.

Kopš pērnā gada marta “Boeing” ir veikusi virkni uzlabojumu un modifikāciju, kā arī uzlabojusi lidojumu kontroles programmatūru un pārstrādājusi lidmašīnu iekšējo tehnoloģisko sistēmu.

“Gol” viceprezidents Selso Ferers sacīja, ka viņš ir pilnībā pārliecināts par to, ka pēc modifikācijām 737 MAX lidmašīnas ir ievērojami drošākas nekā iepriekš.

“Pēdējo 20 mēnešu laikā mēs esam redzējuši visintensīvāko darbu pie lidmašīnas drošības uzlabošanas, kāds jebkad aviācijas vēsturē ir pieredzēts,” norādīja Ferers.

Aviokompānijas pārstāvis aģentūrai AFP sacīja, ka pasažieri bez maksas varēs veikt rezervāciju uz citu reisu, ja viņi nevēlēsies lidot ar 737 MAX lidmašīnām.

“Mēs pasažieriem dosim iespēju pārplānot savus lidojumus bez maksas, saglabājot tos pašus galamērķus. Lidojumu pārplānošanai tiks dots vienu gadu ilgs laikposms,” sacīja Ferers.

Paziņojums par 737 MAX lidmašīnu izmantošanu ir ļoti labas ziņas lidmašīnu būves uzņēmumam. Tāpat “Gol” paziņojusi par 95 jaunu 737 MAX lidmašīnu iepirkšanu no “Boeing”.

Pirms nepilnas nedēļas arī Īrijas zemo cenu aviokompānija “Ryanair” paziņoja, ka iepirks 75 “Boeing 737 MAX” lidmašīnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu