"Elvi" atjauno sadarbību ar konditorejas uzņēmumu "Adugs" (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" pieņēmis lēmumu atjaunot sadarbību un atsāk tirgot konditorejas uzņēmuma SIA "Adugs Production" produkciju, informēja "Elvi" pārstāvji.

SIA "Elvi Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine informēja, ka pēc publiski izskanējušajiem pārmetumiem pret "Adugs Production" veikalu tīkls "Elvi" līdz tālākai situācijas noskaidrošanai apturēja šī ražotāja produkcijas iepirkšanu.

"Tiekoties gan ar uzņēmuma darbiniekiem, gan juridisko interešu pārstāvjiem, esam pārrunājuši situāciju un izvērtējuši turpmākās sadarbības iespējamību. Ņemot vērā uzņēmuma sniegto informāciju par lietas apstākļiem, "Adugs Production" produktu nozīmi pircēju iecienīta sortimenta veidošanā un reģiona ekonomiskās stabilitātes uzturēšanā, esam nolēmuši sadarbību turpināt," pavēstīja Vārtukapteine.

"Mūsu uzņēmums ar augstu atbildības izjūtu uztver šo "Elvi" lēmumu par sadarbības atsākšanu. Ražotne ir gatava Ziemassvētku pieprasījuma nodrošināšanai. "Elvi" lēmums ir atbalsts mums kā vienam no lielākajiem Latgales darba devējiem un uzticības paušana mūsu produktu kvalitātei. Katrs pasūtījums mums pašlaik palīdz saglabāt darba vietas. Darām visu, lai drīzumā mūsu produkti atgrieztos veikalu plauktos visā Latvijā," piebilda "Adugs Production" attīstības vadītāja Anna Lencberga.

Vārtukapteine norādīja, ka, plānojot sadarbību, "Elvi" strikti norobežojas no visiem uzņēmumam inkriminētajiem pārkāpumiem, šajos jautājumos pilnībā uzticoties tiesībsargājošo iestāžu kompetencei.

"Jāņem vērā, ka "Adugs Production" ir nozīmīgs darba devējs vairākiem simtiem cilvēku, kas noliedz izskanējušās apsūdzības un lūdz iespēju turpināt darbu, nodrošinot ar iztiku savas ģimenes. "Adugs Production" produkcijas tirdzniecības turpināšana šajā situācijā ir mūsu atbalsts daudzu Latvijas cilvēku darbavietu un Latgales reģionam nozīmīga uzņēmuma saglabāšanai," piebilda Vārtukapteine.

"Adugs Production" produkcijas piegāde veikalu tīklam "Elvi" tika pārtraukta 20.novembrī pēc Valsts policijas uzrādītajām apsūdzībām un trīs personu, tostarp uzņēmuma vadītāja, aizturēšanas.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 9.decembrī nemainīja drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu konditorejas izstrādājumu ražotāja "Adugs" valdes priekšsēdētājam Jāzepam Zukulam, kurš tiek turēts aizdomās par iespējamu iesaistīšanos cilvēktirdzniecībā.

Zukulu novembra sākumā policija aizturēja un Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apcietināja aizdomās par cilvēku tirdzniecību Latgales konditorejas uzņēmumā.

Valsts policijā aģentūru LETA informēja, ka policija bija saņēmusi informāciju no kādas ārvalsts vēstniecības par to, ka vairāki Latgalē bāzēta konditorejas uzņēmuma darbinieki ir ziņojuši par piespiedu darbu. Reaģējot uz saņemto informāciju, aprīlī Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldē sākts kriminālprocess par cilvēku tirdzniecību, ja to izdarījusi organizēta grupa, par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa, un par viegla miesas bojājuma tīšu nodarīšanu.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka šajā Latgalē bāzētajā konditorejas uzņēmumā tikuši ilgstoši ekspluatēti vairāki trešo valstu pilsoņi, izmantojot viņu ievainojamības stāvokli, nemaksājot tiem algu par darbu pilnā apmērā un iedzenot viņus nesamērojami lielā parādu jūgā. Strādniekiem atņemtas pases, pret viņiem pielietota fiziska vardarbība un draudēts ar izraidīšanu no valsts gadījumā, ja viņi neievēros visas noziedzīgā grupējuma izvirzītās prasības.

Pēc šiem notikumiem veikalu tīkli "Maxima Latvija", "Rimi", "Elvi Latvija" un "top!" apturēja sadarbību ar konditorejas uzņēmumu "Adugs".

Pēc "Firmas.lv" datiem, Zukuls ir īpašnieks kompānijās SIA "Adugs Production", SIA "Adugs Latvija", SIA "Adugs", SIA "Astar", SIA "Ražošanas komercfirma "Vidzus"", SIA "Debess ūdens zeme" un SIA "Asond". Tostarp lielākā kompānija ir konditorejas izstrādājumu ražotājs "Adugs Production", kuras apgrozījums 2019.gadā samazinājās par 1,4% un bija 12,842 miljoni eiro. Kompānija pēdējos trīs gadus strādājusi ar zaudējumiem, kas pārsniedz 500 000 eiro, tostarp 2019.gadā "Adugs Production" zaudējumi bija 523 134 eiro, 2018.gadā - 590 242 eiro, bet 2017.gadā - 547 831 eiro.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu