Kādēļ Rīgas vecākajā aptiekā uzstādīta keramikas siena?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Atzīmējot Rīgas „Vecpilsētas aptiekas” 200. gadskārtu un 50 gadus kopš tajā esošā unikālā mākslas darba – dekoratīvā keramiskā sienas ciļņa izveides –  šonedēļ aptiekā atklāta informatīva plāksne par godu keramiskā ciļņa autoriem.

Divsimtgadīgā Rīgas „Vecpilsētas aptieka” ir viena no vecākajām Rīgas aptiekām, un 50 gadus šajā aptiekā vienu no sienām rotā mākslas darbs – keramisks cilnis, kurā dekoratīvi ietverta apcere par cilvēka dzīves gājumu. Ar „Mēness aptiekas” zīmolu  strādājošā „Vecpilsētas aptieka” nosaukumu divu gadsimtu laikā mainījusi vairakkārt. 

Foto: Publicitātes foto

Andrejs Ķiģelis, keramiķis: „Šī siena, kuru veidoju kopā ar grafiķi Māri Ozoliņu, tapa 1969. gadā, neilgi pirms mana diplomdarba aizstāvēšanas Latvijas Mākslas akadēmijā. Sadarbojāmies ar metālmākslinieci Ināru Gulbi. Pagājuši 50 gadi kopš tās uzstādīšanas, bet man tas joprojām ir sirdij tuvs veikums. Man ir gandarījums, ka aptieka joprojām tur atrodas un strādā labi farmaceiti. Ļoti vēlētos, lai šis darbs tiktu cienīts arī turpmāk, iekļauts vēsturiskajā mantojumā, jo nu jau tam ir piecdesmit gadu.”

Foto: Publicitātes foto

Linda Fevraļeva, „Mēness aptiekas” gada farmaceite, „Vecpilsētas aptiekas” vadītāja: „Šis gads mums, farmaceitiem, ir īpašs, jo ikdienā vēl spraigāk izjūtam, cik vajadzīgi esam iedzīvotājiem. Ir liels prieks, ka „Vecpilsētas aptiekas” godu pāri gadu simtiem šogad varam sumināt, būdami Latvijā mīlētākais zīmols farmācijā. Tas uzliek dubultu atbildību. Keramiskais sienas panno ir mūsu aptiekas lepnums, kas piesaista apmeklētāju uzmanību. Šodien ar lielu cieņu izsakām paldies tās autoriem, īpaši joprojām modrajam māksliniekam Andrejam Ķiģelim, un aicinām ikvienu, ienākot aptiekā, pievērst uzmanību šim keramiskajam brīnumam.”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu