DNB bankai Norvēģijā draud 400 miljonu kronu liels sods (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Lielākā Norvēģijas banka brīdināta, ka to var sodīt ar 400 miljonu kronu (38 miljonu eiro) lelu sodu par to, ka banka nav izpildījusi noteikumus, kas saistīti ar naudas atmazgāšanas apkarošanu, vēsta “Postimees”.

Norvēģijas finanšu uzraudzības iestāde FSA kritizējusi DNB banku, kas nepietiekami pildījusi Norvēģijas likumdošanā paredzētos nosacījumus cīņai pret naudas atmazgāšanai. Tādēļ banka brīdināta, ka tai tiks noteikts administratīvais sods.

“Ir iespējams sods, un banka par to ir brīdināta. Šeit gan jāpiemin, ka banka netiek turēta aizdomās par naudas atmazgāšanu vai līdzdalību naudas atmazgāšanā. Tiek runāts vien par likuma nosacījumu nepilnīgu izpildi,” norādīts bankas ziņojumā. Šis brīdinājums attiecas vien uz DNB bankas Norvēģijas nodaļu.

Brīdinājums izteikts gadu pēc tam, kad Norvēģijas finanšu regulatora vadītājs kritizēja banku par to, ka tā nepietiekami pilda visas prasības, kas noteiktas cīņai pret naudas atmazgāšanu.

Bankā iepriekš tika veikta arī policijas izmeklēšana saistībā ar aizdomīgām operācijām, kurās kāda Namībijas kompānija veica darījumus ar Islandes zvejas kompāniju.

Pēc šīm ziņām DNB bankas akciju vērtība nokrita par 1,9%.

Skandināvijas valstīs joprojām turpinās izmeklēšana saistībā ar naudas atmazgāšanu “Danske Bank” un “Swedbank”. Šīs bankas apsūdzētas miljardiem eiro lielas naudas summas atmazgāšanā, veicot operācijas Baltijas valstīs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu