Rīgā pārdots pēdējo trīs gadu laikā dārgākais dzīvoklis (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Latio

Spītējot ekonomiskajai nestabilitātei, novembrī Latvijā tika noslēgts rekordliels darījums par viena dzīvokļa iegādi. Penthouse tipa dzīvoklis, 1,9 miljonu eiro vērtībā, ir pēdējo trīs gadu laikā lielākais reģistrētais dzīvokļu iegādes darījums Rīgā un Jūrmalā, liecina decembra otrajā nedēļā reģistrētie dati Valsts vienotajā datorizētajā zemesgrāmatā.

Darījuma realizētājs ir nozares līderis, ar teju 30 gadu pieredzi nekustamo īpašumu tirgū, uzņēmums Latio.

“Rīga joprojām ir interesanta ārvalstu investoriem, viņi redz šeit potenciālu un ir gatavi ieguldīt ilgtermiņā, to pierāda šis darījums,”

stāsta Latio valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns: “Tik liela mēroga darījumi nenotiek bieži - īpaši šodienas apstākļos, tādēļ uzskatām, ka šis darījums ir visu gaidīts apliecinājums tam, ka tirgus spēj izturēt vīrusa radītos satricinājumus. ”

Latio Nekustamo īpašumu darījumu vadītāja Līga Igala, kuras klients noslēdza darījumu par īpašuma iegādi, norāda, ka šāda tipa dzīvokļi nepakļaujas kopējām ekonomikas tendencēm. “Konkrētajā gadījumā sakrita vairāki apstākļi, kas veicināja šī darījuma veiksmīgu iznākumu - īpašuma atrašanās vieta, prestižs, būvdarbu kvalitāte un pakalpojumu kopums, ko projekta attīstītājs nodrošina, rūpējoties par dzīvokļu īpašnieku labsajūtu, motivēja pircēju par labu šī dzīvokļa iegādei, ” stāsta Līga.

Foto: Latio

Neraugoties uz veiksmīgo darījumu, Līga teic: “Joprojām Rīgā pietrūkst klientu prasībām atbilstošu mājokļu premium segmentā. Mums regulāri ienāk klientu pieprasījumi, kuri joprojām ir sava ideālā īpašuma meklējumos. Klienti ir kompetenti un prasīgi, zina, ko vēlas, un tas neattiecas tikai uz dzīvojamā rajona prestižu vai īpašuma lokāciju, bet arī uz tādām ērtībām un funkcionāliem risinājumiem, kas pasaules tirgū ir pašsaprotami, kamēr Latvijā tās uztveram kā ekstras. Tas attiecas uz auto pazemes stāvvietu pieejamību Rīgas centra projektos, ventilācijas, skaņas izolācijas nodrošināšanu, plānojuma atbilstību – cik garderobju un vannas istabu skaits attiecināts pret guļamistabām un citām – premium klases īpašumos pieprasītām ērtībām.”

Konkrētais 1,9 miljonu vērtais īpašums – divos līmeņos izvietotais penthouse tipa dzīvoklis – atrodas Rīgas Klusā centra sirdī, Strēlnieku ielā 7.

Tā vērtības garants ir visu apjūsmotā vēsturiskā pilsētas ainava, kas paveras skatam no šī plašā dzīvokļa, proti, tas ir Alberta ielas jūgendstila arhitektūras ansamblis – kā radīts, lai to apbrīnotu skatā no malas. Krāšņāko jūgendstila namu fasāžu dekoratīvās maskas un kariatīdes no penthouse privātajām jumta terasēm ir vien rokas stiepiena attālumā. Šajā vietā Rīgas Klusā centra urbānā vide ir veidojusies kompleksi un pārdomāti, un ir ieguvusi humānu apbūves mērogu un reizē ļoti piesātinātu raksturu: greznas un reprezentablas fasādes, dinamiski jumtu silueti, gleznieciski apjomi, romantiski jumtu tornīši, bruģētas ielas un apzaļumoti priekšdārzi ik dienu priecē garāmgājējus un apkārtējo namu iemītniekus.

Foto: Latio

Šobrīd Latio publiski pieejamajā nekustamo īpašumu datu bāzē ir vairāk nekā 50 mājokļi, kuru vērtība pārsniedz vienu miljonu eiro. Līderis piedāvājumu ziņā ir Jūrmala, otro vietu stabili pārstāv Rīgas Klusais centrs, kam seko Vecrīga.

CenuBanka.lv dati liecina, ka līdz šim brīdim 2020.gadā oficiāli reģistrēti četri dzīvokļu iegādes darījumi Rīgā un Jūrmalā, kuru cena ir virs viena miljona, tāda pat situācija bija 2019. gadā un 2018.gadā. Attiecīgi pērn lielākā darījuma summa bija 1,3 miljoni par dzīvokli Jūrmalā, savukārt, gadu iepriekš – 1,5 miljoni par dzīvokli Klīversalā ar skatu uz  Daugavu.

Foto: Latio

Savukārt, runājot par vispārējo situāciju dzīvokļu tirgū Rīgā, nekādas būtiskas izmaiņas šobrīd nav novērotas. Pieejamie septembra un oktobra dati liecina, ka tirgus, pēc pavasara krīzes atkopjas un darījumu skaits, attiecībā pret 2019.gada tiem pašiem mēnešiem, ir pieaudzis par 12% un 6%. Pieaugums visticamāk ir skaidrojams ar to, ka tie klienti, kas pavasarī bija piesardzīgi, savus darījumus slēdz tagad. Joprojām lielākais pieprasījums Rīgas dzīvokļu tirgū ir pēc jaunajiem projektiem,  ko veicina arī  plašāk pieejamās finanšu atbalsta programmas.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu