Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Sensorās rotaļas – no maigiem pieskārieniem līdz baudpilnām sāpēm

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SexyStyle

Sajust mīļotā cilvēka glāstus ir ārkārtīgi patīkami un uzbudinoši. Jutekliska pieskāriena brīdī nervu šūnas raida signālu tai smadzeņu garozas daļai, kas nodrošina maņu darbību un uztver to kā baudas izpausmi, izstrādājot labsajūtas hormonu oksitocīnu. Sensoro rotaļu pamatā ir iedarbība uz mūsu lielāko maņu orgānu – ādu – visdažādākajos veidos, lai guļamistabā pieredzētu kaut ko vēl nebijušu.

Sensorajās rotaļās var tikt izmantoti ļoti dažādi rīki un priekšmeti: spalvu slotiņas kutināšanai, krūšu galu klipši, BDSM sveces, dažādi pumpīši un sūknīši, adatu rullīši, ledus gabaliņi, masāžas eļļas u.c. Noderēs jebkas, kas rada interesantu sajūtu un ir gana drošs, lai abi partneri var spēli izbaudīt kā aizraujošu piedzīvojumu. Atkarībā no vēlmēm, šāda veida aktivitātēs gūto sajūtu spektrs var būt ļoti plašs – no ļoti maigiem pieskārieniem līdz baudpilnām sāpēm.

Sporta, satraukuma, asu ēdienu ēšanas, sāpju, iemīlēšanās un orgasma laikā cilvēka ķemenī izstrādājas endorfīni, sniedzot galēji saasinātu labsajūtu jeb eiforiju.

Kad ķermenis ir sakāpinātā uzbudinājuma stāvoklī, tas spēj izturēt daudz lielāku kairinājumu, gūstot baudu pat no tādas stimulācijas, kas normālos apstākļos sagādātu sāpes.

Piemēram, iepliķēšana vai mērena žņaugšana ikdienas kontekstā tiek pieskaitīta pie sāpīgām izjūtām, bet uzbudinājuma laikā šādas aktivitātes var izteikti veicināt baudījumu.

Foto: SexyStyle

Sensorajās rotaļās ļoti labi noder sasaistes (vairāk par šiem rīkiem lasi, lūk, te), jo ir daudz interesantāk spēlēties ar sajūtām, ja pakļautajai personai ir, piemēram, sasietas rokas vai aizsietas acis. Visiem ir zināms fakts, ka, cilvēkam zaudējot kādu no maņām, pārējās maņas saasinās un visu sajūtu buķeti papildina arī baudu veicinošais adrenalīns.

Ja pakļautā personā sasaistē jūtas ērti un harmoniski, tā var kalpot kā relaksējošs atribūts. Savukārt, ja ir vēlme piedzīvot daudz intensīvākas sajūtas, tad sasaistei ir jābūt ciešākai un stimulācijai – daudz spēcīgākai. No glāstiem un vieglas kutināšanas var pakāpeniski pāriet uz knaibīšanu, pliķēšanu vai karstā vaska pilināšanu.

Svarīgi ņemt vērā, ka aktivitātēm jānotiek kontrolētā un drošā vidē, abiem partneriem apzinoties visus riskus.

Ja sensorās rotaļas šķiet uzbudinošas, tad tās var kalpot kā priekšspēle, bet tikpat labi tā var būt arī patstāvīga aktivitāte bez dzimumakta, jo prasmīga dažādu erogēno zonu stimulācija var rezultēties orgasmos arī bez penetrācijas.

Šeit iespējams aplūkot sensorajām rotaļām paredzētus aksesuārus, bet jau rīt stāstīsim par elektrostimulāciju, tādēļ aicinām arī turpmāk sekot līdzi Baudas kalendāram.

Raksts tapis sadarbībā ar "SexyStyle

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu