Steiga pirms dīkstāves: frizētavas strādā līdz pusnaktij, lai paspētu apkalpot visus (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Pārslogotajiem mediķiem atliek vien cerēt, ka pēdējo dienu trakums tirdzniecības centros neatspoguļosies dramatiskā inficēto skaita pieaugumā nākamajās dienās. Ja pēdējā brīža skrējiens pēc dāvanām izvērtās diezgan haotisks, tad pēdējā brīža došanās pie frizieriem izskatās krietni organizētāka. Tiesa gan, par pieraksta vietu jāpacīnās.

Vēl tikai pēdējais pirkums līdz pusnaktij pagarinātajā darba laikā, un nepārtikas veikali tika slēgti turpmākajām trīs nedēļām.

“Iepriekšējās trīs dienas man bija darba dienas līdz vēlam vakaram. Bija pēdējā mazā iespēja iegādāties kaut kādas dāvanas. Visi veikali bija pārpildīti, nu, par kādu tur veselības drošību varēja vispār runāt,” stāsta piektdienas vakarā tirdzniecības vietā sastaptā Karīna.

Un līdz pusnaktij ar pēdējiem spēkiem šajās dienās strādā skaistumkopšanas speciālisti un frizieri, kā, piemēram, vīriešu frizētava Ādažos. Parasti viņu darba laiks būtu līdz pkst. 20.00 vakarā, taču, nu, strādā līdz pašam pēdējām klientam. No pirmdienas būs trīs nedēļu ilga piespiedu dīkstāve.

Strādāšana līdz pusnaktij esot ne tikai naudas jautājums, bet arī, lai neapbēdinātu klientus.

“Visu dienu telefons bija karsts, zvanīja, un mēs maksimāli sabīdījām laikus tā, lai var nākt pretī cilvēkiem un paņemt viņus. Viņi bija rēķinājušies ar pierakstu, piemēram, 21.decembrī, bet diemžēl vairs nesanāk. Mēs mēģinām, cik varam, paņemt tos cilvēkus,” saka ”Black Stork Barber Shop” meistare Alise Bindere.

Uz šo salonu Ādažos šajās pirms dīkstāves dienās teju vai panikā dzenas cilvēki ne tikai no galvaspilsētas, bet arī Pierīgas citām pilsētām.

“Visi pieraksti bija aizņemti, nevarēju tikt. Ja šī vieta nestrādātu ārpus parastā darba laika, pieļauju, ka arī šeit es nebūtu ticis,” saka salona klients Andris.

Bet kāpēc pucēties, ja ciemos tagad ir aizliegts iet ārpus savas mājsaimniecības? Meistari no klientiem dzirdējuši – ne jau nelegālās ballītes rīkošot, bet esot bažas, ka valdība varētu paildzināt frizieru darbības liegumu, un 11.janvārī viss varētu vēl nebeigties.

“Interese no cilvēkiem ir tik liela, ka mēs varētu piepildīt pierakstu arī līdz sešiem rītā. Diemžēl tas nav iespējams, jo esam tikai cilvēki, nevis roboti. Varētu bliezt arī līdz sešiem rītā, bet diemžēl noteikumi to noteikti neatļauj. Protams, esam noslogoti. Cilvēki mēģina uzspēt to, ko var. Tie ierobežojumi nāca diezgan strauji,” norāda ”Black Stork Barber Shop” vadītājs Kaspars Eniņš.

“Cilvēku daudzumi nenormāli “gāžas” iekšā visās apkalpošanas sfērās. Protams, gan jau tas visu uzlabos, ja cilvēki nevazāsies riņķī un ievēros visus noteikumus. Tad vajadzētu visam uzlaboties,” saka meistare Alise.

Šajā vīriešu frizētavā un bārdas salonā strādājošie izprot epidemioloģisko situāciju, noslodzi mediķiem Covid-19 nodaļās, tāpēc atbalsta valdības lēmumu uz laiku slēgt šo un citas pakalpojumu nozares.

“Mums ātrāk ar šo problēmu ir jātiek galā. Lai tas viss beidzas un varam sākt no jauna, nevis maksimāli vilkt garumā. Ja cilvēki saņemsies un tiešām neskraidīs apkārt, netusēsies un būs godīgi pilsoņi, tad domāju, ka rezultāti būs redzami.”

Kā pārlaist piespiedu dīkstāves trīs nedēļas, salona vadītajs paļaujas uz valdības solījumu par dīkstāves pabalstu izmaksu: “Kāpēc lai nebūtu? Mēs vienmēr esam godīgi maksājuši nodokļus, un uzskatu, ka mēs noteikti esam to pelnījuši. Es gribētu ticēt, ka mēs esam kaut kādā veidā valsts pasargāti.”

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu