Foto Anglijas dienvidos veidojas milzu kravas auto rindas; saķeršanās ar policiju (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: PETER NICHOLLS / REUTERS

Trešdien Anglijas ostas pilsētas Duvras ielās veidojās milzumgaras kravas auto rindas un noskaitušies tālbraucēji nonāca konfliktos ar policiju. Jaunā Covid-19 paveida dēļ Francija daļēji bloķēja satiksmi ar Lielbritāniju, un, lai arī aizliegums otrdienas vakarā tika atcelts, daudzi šoferi joprojām iestrēguši Duvrā, vēsta aģentūra "Reuters".

Parīze un Londona otrdienas vakarā vienojās, ka šoferi ar negatīvu Covid-19 testu varēs ar prāmi doties uz Francijas ostas pilsētu Kalē.

Lielbritānijas valdība norādīja, ka bruņotie spēki sāks šoferu testēšanu, taču tas prasīs laiku.

Līdz ar to tikai dažas dienas pirms "Brexit" pārejas perioda beigām bloķēts Lielbritānijas svarīgākais tirdzniecības ceļš, kas tiek izmantots pārtikas transportēšanai.

Medijos publicētajos kadros redzams, kā šoferi agri no rīta dusmīgi pīpina un signalizē ar gaismām, tādā veidā paužot savu neapmierinātību amatpersonām un policijai. Notika arī neliela saķeršanās nedaudzu šoferu un policistu starpā.

Foto: PETER NICHOLLS / REUTERS

Daudzi šoferi Lielbritānijas uzņēmumiem bija piegādājuši preču krājumus, ko tie veido pirms "Brexit" pārejas posma beigām 31.decembrī. Gaidāms, ka no janvāra spēkā stāsies pilna muitas kontrole, kas radīs jaunus sarežģījumus.

Duvrā iestrēgušie tālbraucēji sūdzas, ka viņiem nav pieejams silts ēdiens un tualete. Skaidrs, ka daudzi no viņiem Ziemassvētkus nevarēs pavadīt ar ģimeni.

"Mums nedod ēdienu, mums nedod padzerties, mums nav pieejamas tualetes, mums nav nekā," žurnālistiem sacīja spāniski runājošs šoferis.

"Situācija ir necilvēcīga. Mēs pieprasām risinājumu."

Šoferiem tiks veikts ātrais Covid-19 tests. Pozitīva rezultāta gadījumā būs jāveic PCR tests, kura rezultāta noteikšana prasa ilgāku laiku. Ja tas izrādīsies pozitīvs, Covid-19 slimniekam nāksies izolēties valdības apmaksātā viesnīcas numurā. 

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu