Pacienta pulsa vietā ārstus pārsteidz jestra spāņu mūzika

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Stetoskops. Ilustratīvs attēls.
Stetoskops. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Ārsts stāstīja, ka mūzika skanējusi skaidri un skaļi – tā, it kā vīrietī kāds būtu ieslēdzis radio.

Kā rakstīts pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “The New England Journal of Medicine”, 65 gadus vecais pacients slimnīcā ieradās pēc tam, kad bija pakritis un izmežģījis gūžas locītavu. Iepriekš vīrietim jau bija veikta gūžas operācija, kuras laikā tika nomainītas abas gūžas locītavas.

Vīrietim guļot slimnīcas gultā, ārsti nolēma pārbaudīt pulsu pacienta pēdā ar ultraskaņas ierīci, tomēr tad notika neticamais: pulsa vietā pa ierīces skaļruņiem sāka skanēt mūzika. Kā vēstīts ziņojumā, vīrietī skanēja jestrs meldiņš un dziedāšana spāņu valodā.

Ar aplikācijas “Shazam” palīdzību izdevās noskaidrot, ka vīrietī skan grupas “Banda El Recodo De Cruz Lizárraga” skaņdarbs “Gracias Por Tu Amor”. Interesanti, ka tas skanēja tikai tad, kad aparāts bija novietots uz vīrieša pēdām, kā arī mūzika neskanēja, kad ārsti aparātu izmēģināja uz sevis.

Foto: Leanna Wise, M.D./NEJM

Pētījuma autoriem radās aizdomas, ka aparāts uztver radiosignālu, kuru savukārt ir uztvērušas pacienta mākslīgās gūžas locītavas. Pastāv arī iespēja, ka signālu ir piesaistījusi kāda cita lieta telpā, piemēram, pacienta gulta.

Kopš šā gadījuma pagājuši jau astoņi mēneši, un pacients jūtas labi, nav piedzīvojis kritienus, kā arī nemēdz vairs šādi atskaņot mūziku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu