Biznesa pakalpojumu nozarē patlaban ir vairāk nekā 250 vakanču (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dators. Ilustratīvs foto.
Dators. Ilustratīvs foto. Foto: Richard B. Levine/imago/Levine-Roberts

Starptautisko biznesa pakalpojumu nozarē šobrīd ir vairāk nekā 250 vakantas darba pozīcijas, informēja starptautisko biznesa pakalpojumu centru asociācija "ABSL Latvia".

Asociācijas pārstāvji norādīja, ka otrais pandēmijas vilnis ir atstājis desmitiem tūkstošus darbspējīgo bez ienākumiem, un banku analītiķi lēš, ka bezdarba līmenis varētu pārsniegt 9% gada noslēgumā. Biznesa pakalpojumu nozares uzņēmumi gatavi uzņemt savās darbinieku rindās tos, kas ir jaunas karjeras meklējumos.

Jau gada sākumā, pirmajā pandēmijas uzliesmojuma periodā, starptautiskie biznesa pakalpojumu centri (SBPC), tādi kā "Circle K Business Centre", "SEB Global Services", "TietoEvry", "Accenture", "Atea Global Services" un citi sevi pieteica kā nozare, kas ne vien spējusi ātri pārorientēties uz darbu attālināti, bet arī turpinājusi iesāktos attīstības projektus un jaunu darbinieku atlasi, uzsvēra "ABSL Latvia" pārstāvji.

Vasaras mēnešus nozares uzņēmumi izmantoja, ieviešot korekcijas biznesa nepārtrauktības plānos, kā arī domājot par uzlabojumiem attālināta darba organizēšanā.

Asociācijas pārstāvji uzsver, ka vairums SBPC ir raduši risinājumus arī tādos jautājumos, kā, piemēram, jaunāko atvašu pieskatīšanas pakalpojumu nodrošināšana laikā, kad darbiniekam jāveic tiešie darba pienākumi vai arī piedāvājot iespējami fleksiblu darba laiku, lai nodarbinātais paralēli darba pienākumu veikšanai varētu palīdzēt bērniem skolas gaitās. Pandēmijas laikā atsevišķi nozares uzņēmumi nodrošina saviem darbiniekiem arī psihologa konsultācijas, apzinoties, ka vairums gadījumos darbs no mājām paredz arī cilvēka ilgstošu sociālo izolēšanu, kas var veicināt nomāktību, depresiju, pazeminātu motivāciju.

Šobrīd darba sludinājumu portālā "cv.lv" izvietotas vairāk nekā 250 atvērtas pozīcijas nozares uzņēmumos finanšu, grāmatvedības, klientu servisa, informācijas tehnoloģiju (IT), iepirkumu, mārketinga, personāla vadības saistītās jomās.

Pēc "ABSL Latvia" veiktā pētījuma datiem 79% procenti no nodarbinātajiem ir vecumā līdz 34 gadiem, savukārt 17% - vecumā no 34 līdz 44 gadiem. Visbiežāk noteiktās pamatprasības, lai uzsāktu darbu kādā no SBPC, ir angļu valodas zināšanas, attīstītas digitālās prasmes un spēja ātri apgūt jaunas sistēmas.

Starta līmeņa pozīcijās vairums uzņēmumi ir gatavi paši iemācīt šīs papildus prasmes, kas nepieciešamas darba veikšanai. Pēc "ABSL Latvia" datiem, nozares uzņēmumi iegulda aptuveni 10 miljonus eiro katru gadu darbinieku apmācībās.

"ABSL Latvia" ir vienīgā starptautisko biznesa pakalpojumu centru asociācija Baltijā, kuru 2019.gada aprīlī dibināja vadošie biznesa pakalpojumu centri Latvijā - "Cabot", "Circle-K Business Centre", "Cognizant", "DnB Bank ASA", "TietoEvry" un "SEB Global Services". Asociācijā šobrīd ir 17 aktīvi biedri un sadarbības partneri.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu