Majestātiskās kosmosa ainas no 1882. gada

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: New York Public Library

Mūsdienās astronomiskos objektus un ainas mēs esam pieraduši vērot detalizētās fotogrāfijās, tomēr reiz majestātiskās kosmosa ainas bija jāzīmē ar roku. Tur tiešām bija nepieciešams pamatīgs talants.

Kā vēstīts vietnē "Public Domain Review", franču astronomam un entomoloģijas amatierim Etjēnam Leopoldam Truvelotam pavisam noteikti šāds talants bija. Viena no ievērojamākajām lietām, ko viņš ir paveicis savā dzīvē, ir kādas 7000 ilustrācijas, kurās viņš attēlojis savus astronomiskos novērojumus. Šie piecpadsmit pasteļi, kas 1882. gadā publicēti albumā “The Trouvelot Astronomical Drawings”, ir zināmākie no viņa darbiem.

TRUVELOTA ASTRONOMISKIE ZĪMĒJUMI:

Pēc tam, kad Hārvarda koledžas observatorijas toreizējais direktors Džozefs Vinloks bija pamanījis mākslinieka darbu kvalitāti, Truvelots tika uzaicināts strādāt koledžā. 1875. gadā viņš uz gadu tika aicināts izmantot ASV jūras observatorijas refraktoru. Līdz ar savām ilustrācijām Truvelots publicēja arī aptuveni 50 zinātniskos pētījumus. Tiek uzskatīts, ka tieši viņš 1875. gadā atklāja Saules plankumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu