Saistībā ar Āgenskalnā notikušo ugunsgrēku sākts kriminālprocess (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dzīvojamā ēkā Āgenskalnā, Melnsila un Ļermontova ielu krustojumā noticis sprādziens.
Dzīvojamā ēkā Āgenskalnā, Melnsila un Ļermontova ielu krustojumā noticis sprādziens. Foto: Zane Bitere/LETA

Saistībā ar naktī uz ceturtdienu Rīgā, Āgenskalna apkaimē, notikušo dzīvojamās mājas sprādzienu un tam sekojošo ugunsgrēku Valsts policijā ir sākts kriminālprocess.

Kā informēja VP preses pārstāve Simona Grāvīte, kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma XIII nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību". Izmeklēšanā tiks skaidroti notikušā apstākļi.

TVNET jau ziņoja, ka naktī uz ceturtdienu pēc sprādziena izcēlās ugunsgrēks trīsstāvu dzīvojamā mājā Rīgā, Melnsila ielā 2. Saskaņā ar jaunāko informāciju nelaimē cietuši trīs cilvēki, bet vienas gruvešos iesprostotas personas atbrīvošana vēl turpinās.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) preses pārstāve Agrita Vītola, izsaukums uz ugunsgrēka vietu tika saņemts plkst.1.22, bet plkst.3.40 degšanu izdevās lokalizēt.

Ierodoties pussagruvušajā ēkā Melnsila ielas un Ļermontova ielas krustojumā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg daļēji nobrukušā nama otrais un trešais stāvs un jumta konstrukcijas. Tika sākta konstrukciju pārbaude un dzēšanas darbi. Uz vietas strādāja 40 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot 11 specializētos transportlīdzekļus.

Lai nodrošinātu papildu specializētās tehnikas uzstādīšanu, tika veikta trolejbusu līnijas vadu atvienošana, bet uzņēmuma "Sadales tīkls" darbinieki veica ēkas elektroapgādes atslēgšanu.

Cilvēki pussagruvušajā ēkā tika meklēti, periodiski organizējot klusuma brīžus, lai varētu sadzirdēt, ja zem drupām palikušie sauc pēc palīdzības. Tieši šādā veidā vienu cilvēku drupās izdevās atrast, un patlaban turpinās viņa atbrīvošanas darbi.

Kopumā ugunsgrēkā cietuši trīs cilvēki, papildus vienas personas atbrīvošana šobrīd turpinās. Savukārt vēl pieci cilvēki no ēkas evakuēti, pastāstīja VUGD preses pārstāve Vītola.

Ēkas degšanas platība bija 80 kvadrātmetri. Dzēšanas darbi aizvien turpinās. Notiek arī sagruvušo konstrukciju demontāža.

Kā novēroja aģentūra LETA, ēkas Melnsila ielā 2 daļas - logu rāmji un skārda loksnes -, visticamāk, sprādziena rezultātā ir izmētātas tuvējā apkārtnē, dažas no tām aizsviestas pat 50 metrus tālu un piezemējušās Melnsila ielas pretējā pusē esošajā Jaunatnes dārzā. Visvairāk ēkas daļu ir sakritušas uz Melnsila ielas brauktuves, kuras atbrīvošana noteikti varētu prasīt ilgāku laiku. Sprādzienā nopostīta ēkas daļa uz Ļermontova ielas pusi, bet ēkas otrā pusē pat nav izbiris logu stiklojums.

Glābšanas darbu laikā ir norobežota tuvējā apkārtne.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu