Rīgā 16 daudzīvokļu ēkas bez iepriekšēja brīdinājuma paliek bez ūdens (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Šā brīža situācijā lielākais vairums cilvēku ir spiesti veikt darba pienākumus no saviem mājokļiem. Varētu šķist, ka situācija jau ir gaužām neērta, tomēr, kad pēkšņi pazūd ūdens, darba diena kļūst par īstu izaicinājumu. Šāda situācija vakardien, 6. janvārī, piemeklējusi Sarkandaugavas iedzīvotājus. 

"Jau pašā rīta agrumā nācās secināt, ka bez jebkāda brīdinājuma esam palikuši bez ūdensapgādes," portālam ziņo TVNET lasītāja Ilze. "Dzīvesbiedrs devās uz tuvējo veikalu, lai sagādātu dzeramo ūdeni, taču tur manīja, ka neesam vienīgie, kam pēkšņi atslēgts ūdens, - mazajā veikalā drūzmējās citu daudzdzīvokļu ēku iedzīvotāji un visi kā viens pirka lielās ūdens pudeles. Tikai tad, kad dzīvesbiedrs bija sasniedzis māju, ievēroja, ka "Rīgas namu pārvaldnieka" darbinieki steidz līmēt uz daudzdzīvokļu ēku durvīm paziņojumus par ūdens padeves pārtraukšanu no plkst. 9.00 līdz 20.00 vakarā. Jāpiebilst, ka paziņojumi tika izlīmēti jau ar stundas novēlošanos." 

Kopumā Sarkandaugavā bez iepriekšējas paziņošanas ūdensapgāde uz veselu dienu tika pārtraukta 16 daudzdzīvokļu ēkām,

TVNET noskaidroja SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" komunikācijas nodaļā. "Informāciju no SIA “Rīgas ūdens” (RŪ) par pakalpojuma pārtraukšanu saņēmām vakar, 5. janvārī, plkst. 16:12, kad teritoriālie iecirkņi jau beiguši darbu, līdz ar to informāciju nebija iespējams izvietot tajā pašā vakarā. 6. janvāra rītā informācija tika sagatavota un izvietota māju kāpņu telpās," skaidro RNP pārstāvis Krists Leiškalns. Normatīvajos aktos paredzēts, ka

par ūdensapgādes pārtraukumu namu apsaimniekotājam jāziņo ne vēlāk kā trīs dienas iepriekš,

kas nozīmē, ka ir noticis visai rupjš pārkāpums attiecībā uz iedzīvotājiem. Visas dienas garumā Rīgas pašvaldības uzņēmums nodrošinājis dzeramā ūdens piegādi cisternās. 

"Sakarā ar to, ka daļa uzņēmuma darbinieku inficējušies ar Covid-19 un ir ar darbnespēju, pārējie darbinieki ir pakļauti lielākai slodzei un darba apjomam, bet šādās situācijās diemžēl kļūdu pieļaušanas risks paaugstinās," portālam TVNET atklāj SIA "Rīgas Ūdens" pārstāvis Sandris Vanzovičs. "Informācija ēku apsaimniekošanas uzņēmumam SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” tika nosūtīta, bet, atzīstam, ka diemžēl novēloti." Ūdensapgādes traucējumi Sarkandaugavas daļā ir saistīti ar Ziemeļu tilta būvniecību. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu