Jautā ekspertam: Kā iemīlēt jogu, ja ar pozām ir bijusi sāpīga pieredze?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

"Ar jogu vienmēr esmu nobijusies nodarboties, jo man tā šķitusi fiziski pārlieku grūta un pat sāpīga. Kā lai sevī kliedēju šos mītus? "Miera atslēga - viss ir tevī!" lasītāja. Atbild jogas nodarbību pasniedzēja Līga Ozola.

"Joga ir grūta un sāpīga tikai tad, ja mēs tai pieejam ar attieksmi “Man tas obligāti jāpaveic!”. Ikdienā mēs mākam un mums daudz labāk izdodas piespiest sevi izdarīt vairāk un labāk, bet vai mēs mākam izdarīt mazāk?

Pieej jogai ar vieglu un rotaļīgu attieksmi, nenodarot sev pāri nedz fiziski, nedz garīgi. Tikai tā tu spēsi to patiesi izbaudīt, izjūtot sevī visus labumus, ko joga sniedz. Progress jogā notiek tikai tad, ja spēj atslābināties un pieņemt sava ķermeņa iespējas, neko sev nepārmetot.

Dīpaks Čopra ir teicis šādus vārdus, un es viņam pilnībā piekrītu: ”Joga nav sacensību sports, un jūs nesasniegsit miesas, prāta un dvēseles vienotību ar spēka un piepūles palīdzību. Joga drīzāk ir rūpīgas ļaušanās sistēma."

Joga veicina sevis pieņemšanu, sevis mīlestību un cieņu. Protams, jogā tu pamanīsi arī to, ko pagaidām nevari izdarīt, taču tu noteikti veicināsi sevī to, ka vari pieņemt gan savas stiprās puses, gan savu vājumu.

Jogā var iegūt augstāku izpratnes līmeni par savu prātu un ķermeni. Izmantojot šo izpratni un pieņemšanu, izkliedēsies negatīvās domas, kas iepriekš bija saistītas ar vājajām pusēm. Tu sāksi sevi mīlēt par to,

uz ko esi spējīgs un labi proti, kā arī iemācīsies atlaist lietas, kuras tev pagaidām nav pa spēkam. Ticība sev palielināsies, un tas nepaliks tikai uz jogas paklājiņa - tu paņemsi to līdzi arī ikdienas dzīvē," atbild Līga Ozola. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu