Jautā ekspertam: Vai jogojot var notievēt?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

"Ar jogu nevar atbrīvoties no liekajiem kilogramiem?" jautā "Miera atslēga - viss ir tevī!" lasītāja. Atbild jogas nodarbību pasniedzēja Līga Ozola.

"Joga ir darbību kopums, kas ietver fizisko kustību (asanas jeb jogas pozas), elpošanu, relaksāciju, meditāciju, apzinātību un bieži vien aicina arī uz veģetārismu.

Ja pieej šai praksei nopietni un vērīgi, tas var mainīt un pat uzlabot tavas izvēles un dzīves jomas, kurās ikdienā esam iesaistīti.

Nepiemērota ēdiena izvēle, nepietiekams kustību daudzums, augsts stresa līmenis - tas viss bieži vien ir pamatā lieko kilogramu piesaistei.

Neapgalvoju, ka joga atrisina visas problēmas, taču tā liek cilvēkam sevi sajust labāk un atrast sev piemērotus, un vērtīgus instrumentus dzīves kvalitātes uzlabošanai.

Elpošanas prakses, meditācija un kopējās apzinātības vairošana bieži vien atklāj, kur ir problēma un kuru dzīves jomu nepieciešams uzlabot. Joga sniedz ļoti vērtīgas zināšanas pašam par sevi, kuras vari izmantot ikdienas dzīvē," atbild jogas eksperte. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu