"Aliexpress" māteskompānija, iespējams, nonāks Ķīnas valsts kontrolē (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Ķīnas valdība grasās nacionalizēt kompāniju “Alibaba”, kas pārvalda populāro internetveikalu “Aliexpress”, kā arī finanšu tehnoloģiju uzņēmumu “Ant Group” ziņo “International Business Times”.

Tiek vēstīts, ka “Alibaba” un “Ant Group” nacionalizācijas plāns tiek gatavots Ķīnā valdošās Komunistiskās partijas augstākajās struktūrās. Ķīnas Antimonopola kontroles sāktā izmeklēšana pret e-komercijas gigantu sākās pagājušā gada nogalē.

Turklāt “Alibaba” pārstāvji bija paziņojuši, ka ir gatavi sadarboties ar izmeklētājiem un palīdzēt sniegt visu nepieciešamo informāciju.

Pēdējo dienu laikā “Ant Group” vadība ir saņēmusi ziņas par to, ka gaidāmas tikšanās ar Ķīnas oficiālo regulatoru pārstāvjiem.

Iepriekš vēstīts, ka “Alibaba” piederošā finanšu tehnoloģiju kompānija “Ant Group” grasījās kotēt savas akcijas Šanhajas un Honkongas biržās, tādējādi piesaistot līdz 34,4 miljardiem dolāru lielu finansējumu.

Taču Ķīnas regulatori nobloķēja kompānijas akciju kotēšanu biržā un ieteica “atgriezties pie saknēm”, respektīvi – turpināt darboties kā maksājumu operatoram. Piemēram, ar kompāniju saistītais “Alipay” ir lielākais maksājumu serviss Ķīnā.

Janvāra sākumā kļuva zināms, ka “Alibaba” un “Ant Group” redzamākais pārstāvis, miljardieris Džeks Ma mīklaini pazudis no sabiedrības acīm. Tikmēr pēdējo divu mēnešu laikā Ma zaudējis vismaz 11 miljardus dolāru no saviem aktīviem. Ķīnas valdība apsūdz Ma ļaunprātīgā monopola izmantošanā, bet Ma, savukārt, kritizēja Ķīnas valdību, ka tā “smacē jebkādas inovāciju iespējas”.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu