Brīdina par iespējamiem elektroapgādes traucējumiem lielā sala dēļ (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Stiprais sals var ietekmēt elektroenerģijas padevi klientiem, īpaši austrumu un arī centrālajos rajonos, tāpēc AS "Sadales tīkls" pārstāvji nepārtraukti seko līdzi laikapstākļu prognozēm un situācijai, un bojājumu gadījumos operatīvā darba brigādes ir gatavas iespējami ātri novērst elektroapgādes traucējumus, norādīja uzņēmuma pārstāve Alīna Kozlovska.

Spēcīga sala un smagās sniega kārtas dēļ var pārtrūkt elektrolīniju vadi, rasties traucējumi apakšstaciju elektroiekārtās,

kā arī zem sniega svara var lūzt koku zari, izraisot elektroapgādes pārrāvumus.

Piektdienas pēcpusdienā situācija elektrotīklā ir stabila un bojājumu skaits ir neliels - elektroapgāde ir traucēta dažiem desmitiem klientu valsts centrālajos un austrumu rajonos. Avāriju vietās strādā "Sadales tīkla" operatīvā darba brigādes.

Tomēr uzņēmumā informēja, ka turpmākajās diennaktīs situācija elektroapgādē var būt mainīga. "Jāņem vērā, ka, pastiprinoties salam vai snigšanai, elektrotīklā var pieaugt bojājumu skaits, un tad atsevišķos posmos var nākties uz laiku pārtraukt elektrības padevi, lai savienotu pārtrūkušos vadus vai noņemtu elektrolīniju vados ieķērušos koku zarus," skaidro "Sadales tīkla" tehniskais direktors Raimonds Skrebs.

Viņš arī atzīmē, ka bojājumu situācijās jāņem arī vērā, ka sniega daudzums var apgrūtināt piekļuvi avāriju posmiem, palielinot sarežģītāko elektrotīkla bojājumu novēršanas laiku.

Kompānijas pārstāvji aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju tuvumā, un ja tiek manīta bīstama situācija - pārtrūcis elektrolīnijas vads vai vados iekritis koks, koka zars -,

nekādā gadījumā netuvoties bojājuma vietai, bet nekavējoties informēt "Sadales tīklu" pa bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404 vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), zvanot 112.

Vienlaikus "Sadales tīkla" pārstāvji iesaka iedzīvotājiem sagatavoties iespējamiem elektroapgādes pārtraukumiem, savlaicīgi uzlādējot ikdienā izmantojamās elektroierīces un pārliecinoties par kabatas lukturīšu darba kārtību.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Jau ziņots, ka "Sadales tīkla" apgrozījums 2020.gadā deviņos mēnešos bija 218,651 miljons eiro, kas ir par 8% mazāk nekā 2019.gada attiecīgajā laika periodā, savukārt kompānijas peļņa samazinājusies 5,4 reizes un bija 3,565 miljoni eiro.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu