Navaļnijam piemēro arestu uz 30 diennaktīm (29)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Svētdien aizturētajam Krievijas opozīcijas politiķim Aleksejam Navaļnijam tiesa, kuras sēde pirmdien notika Himku policijas iecirknī, noteica arestu uz 30 diennaktīm.  

Apcietinājumā Navaļnijs paliks līdz 15.februārim.

Navaļnijs iecirknī tika nogādāts svētdien, pēc viņa aizturēšanas Šeremetjevas lidostā. 

Pats Navaļnijs tiesas sēdē notiekošo raksturojis ar vārdiem “augstākā līmeņa nelikumība”.

 

Foto: AP/Scanpix

"Protams, šis lēmums tiks pārsūdzēts. Mēs to uzskatām par absolūti nelikumīgu," sacīja Navaļnija advokāts Vadims Kobzevs.

"Aizturēja uz robežas, aizveda nezināmā virzienā, advokātu nepielaida, tiesu sarīkoja steidzami tieši policijas nodaļā, arestēja uz 30 diennaktīm. To pat nevar nosaukt par likumības parodiju," tviterī raksta Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša. 

Kā pavēstīja tiesa, sēde policijas iecirknī notikusi tāpēc, lai tajā varētu piedalīties žurnālisti, tomēr tajā ielaisti tikai Krievijas propagandas mediju pārstāvji, bet visi neatkarīgie žurnālisti palikuši ārā. 

Savukārt Iekšlietu ministrijas Maskavas apgabala pārvalde skaidroja, ka tiesa devusies izbraukuma sēdē uz policijas iecirkni, jo Navaļnijs nav varējis uzrādīt veikta Covid-19 testa rezultātu.

Pie Himku policijas iecirkņa sapulcējušies arī Navaļnija atbalstītāji, kuru skaitu mediji lēš no 150 līdz 200.

Krievijas Federālais sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidro ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus. Dienests arī tiesā pieprasījis Navaļnijam piespriesto trīsarpus gadu nosacīto cietumsodu nomainīt pret reālu ieslodzījumu.

29.janvārī notiks tiesa, vai nosacīto cietumsodu Navaļnijam nomainīt uz reālu.

Foto: AFP/SCANPIX
Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu