Ķīnas autoražotājs izstrādājis elektroauto akumulatoru, ar kuru varēs nobraukt 1000 km (11)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektroauto Nio ET7
Elektroauto Nio ET7 Foto: Publicitātes foto

Ķīnas autoražotājs Nio jau 2022.gadā ir iecerējis tirgū laist elektromobili, kurš iegūs jauna tipa superakumulatorus un ar vienu uzlādes reizi varēs nobraukt līdz pat tūkstoš kilometriem.

Šobrīd viens no elektromobiļu trūkumiem līdzās augstajai cenai ir sniedzamība jeb attālums, kādu iespējams nobraukt pēc mašīnas atvienošanas no rozetes. Vēl aizvien ir diezgan daudz tādu auto, kas maksā 30 un 40 tūkstošus eiro, taču no mājām nevar aizbraukt diži tālāk par 100 kilometriem, ja tai pašā dienā paredzēts tikt arī atpakaļ.

Nio tikmēr sola, ka, izmantojot jaunas cietvielu tehnoloģijas, ierobežotā gaitas rezerve pamazām kļūs par pagātni un elektromobiļu saimnieki jau pilnā nopietnībā varēs plānot aizvien tālākus un tālākus ceļojumus. Šādu iespēju pavērs Nio lietotā īpašā tehnoloģija, ar kuru izstrādāts 150 kWh akumulators ar īpaši augstu enerģijas blīvumu. Tas ir 360 Wh/kg un par 50% pārsniedz Nio līdz šim izmantotās baterijas.

Jaunā tipa akumulatoros kombinētas interesantas komponentes. Cita starpā tie ir niķeļa katodi un silīcija oglekļa kompozītmateriālu anodi. Īpaši vairāk detaļu par jauno akumulatoru nav, taču uzņēmums, konkrētus skaitļus neminot, tam piedēvē fantastisku efektivitāti un ilgu darba mūžu. Arī par laiku, kas nepieciešams, lai uzlādētu 150 kWh bateriju un nobrauktu 1000 kilometrus, ziņu pagaidām nav.

Pirmais auto, kas saņems jaunā tipa akumulatoru, varētu būt gaidāmais sedans Nio ET7, kam arī jāiznāk 2022.gadā. Tā kā Nio atbalsta arī ideju par tukšo akumulatoru nomaiņas stacijām nevis tikai uzlādes punktiem, domājams, ka akumulatori tiks standartizēti tādā mērā, lai jaunās tehnoloģijas un lielāku ceļošanas brīvību varētu baudīt arī senāku Nio automobiļu lietotāji. 

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu