Tiešraide Kā Latvijā atveseļot ekonomiku Covid-19 krīzē un vairot investīcijas ilgtermiņā? (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārvalstu investīciju vides indekss
Ārvalstu investīciju vides indekss Foto: TVNET

2021. gads būs pandēmijas seku novēršanas gads, turklāt papildus rūpēm par sabiedrības veselību jāatveseļo būs arī pasaules ekonomika. Šis būs laiks, kad valstu konkurence par investoru piesaisti būs jo īpaši sīva, tāpēc jo svarīgāk ir valstīm prast noturēt esošo investoru interesi un vēlmi palielināt investīcijas.

Jau sesto gadu pēc kārtas tiek veikts “Ārvalstu investīciju vides indekss”, kas pēta ārvalstu investoru viedokli par Latvijas investīciju vides pievilcību, ekonomikas konkurētspēju, darba spēka pieejamību, nodokļu politikas stabilitāti un citiem jautājumiem.

Vai Latvijas ekonomikas konkurētspēja un investīciju vide 2020. gadā ir uzlabojusies? Kādi ir būtiskākie šķēršļi, ar ko saskaras ārvalstu investori? Cik prognozējama un stabila ir nodokļu sistēma Latvijā? Kā vairot ne tikai darba spēka pieejamību, bet arī pilnveidot darbaspēka prasmes? Kāds ir Latvijas digitalizācijas mērķis? Kādi būs Latvijas zaļās ekonomikas mērķi un kā tie tiks sasniegti?

Par šiem un citiem jautājumiem TVNET tiešraidē diskutēs politiķi, publiskā sektora vadītāji un ārvalstu investori.

Ar “Ārvalstu investīciju vides indeksa 2020” rezultātiem iepazīstinās Dr. Arnis Sauka, TVNET raidījuma "Nauda runā" vadītājs, Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) profesors un Ilgtspējīgas uzņēmējdarbības centra vadītājs.

Diskusiju moderēs žurnālists Jānis Domburs.

Tiešraidi skaties portālā TVNET 29. janvārī pulksten 10:00!

 
Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu