Pirmo reizi vēsturē "Michelin" zvaigzni saņēmis Francijas restorāns ar pilnībā vegānisku ēdienkarti (4)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Klēra Vallē
Klēra Vallē Foto: AFP/SCANPIX

Aizvadīta tradicionālā “Michelin” zvaigžņu piešķiršana pasaulē atzītākajiem restorāniem, kas piedāvā neatkārtojamu atmosfēru un īpašus ēdienus, un šogad pirmo reizi vēsturē zvaigzni saņēmis Francijas restorāns ar pilnībā vegānisku ēdienkarti, vēsta “900 sekundes”.

Zvaigžņu piešķiršanas ceremonija restorāna telpās Eifeļa torņa otrajā stāvā notika daļēji klātienē, daļēji virtuāli. Kopumā vairāk nekā 50 restorāni saņēma savas pirmās zvaigznes, taču īpaši izcēlās viens no tiem.

Restorāns «ONA» Francijas dienvidos, Aresā, netālu no Bordo kļuva par pirmo ar pilnībā vegānisku ēdienkarti, kas saņēmis šo godu. Ēdienos nav atrodami dzīvnieku izcelsmes produkti.

Šo restorānu vada šefpavāre Klēra Vallē. Restorāns pirmo reizi durvis apmeklētājiem vēra 2016. gadā. To palīdzēja izveidot cilvēki pūļa finansēšanas platformā.

Ceremonijā vadītāja akcentēja, ka šī ziņa bijis liels pārsteigums un viņa to novērtē.

Pandēmijas laikā restorāns piedāvāja ēdienus līdzņemšanai. Pirms pārmaiņām vakariņu laikā restorāns piedāvāja septiņus šefpavāres radītus ēdienus.

Papildus klasiskās zvaigznes balvai viņa ieguva arī zaļo zvaigzni, kuru «Michelin» ieviesa tikai pagājušajā gadā, lai apbalvotu iestādes ar spēcīgu ētikas praksi. «ONA», kas nozīmē «Origine Non Animale» («Dzīvnieku nesaturoša izcelsme»), ir pirmais vegānu restorāns Francijā, kas ieguvis šo zvaigzni.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu