Lielbritānijas koronavīrusa variants varētu būt vēl nāvējošāks (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons. Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas pētnieki paziņojuši, ka Lielbritānijas koronavīrusa variants varētu būt ne vien lipīgāks, bet arī nāvējošāks par iepriekšējiem vīrusa variantiem. Tiesa, viņi uzsver, ka pierādījumi par to pagaidām nav pilnīgi droši. 

Vīrusa variants, kas nosaukts par “B.1.1.7”, pirmo reizi tika identificēts 2020. gada septembrī Kentā, Anglijā. Kopš tā laika tas ir izplatījies pa visu pasauli. Zināms, ka šis variants ir lipīgāks par iepriekšējajiem vīrusa variantiem. Pētījumos noskaidrots, ka tas spēj izplatīties par 50 līdz 70 procentiem labāk nekā iepriekšējie vīrusa celmi, iepriekš ziņots izdevumā “Live Science”. 

“Papildus tam, ka tas spēj izplatīties tik ātri, izskatās, ka pastāv daži pierādījumi par to, ka šis jaunais variants varētu būt saistīts ar lielāku mirstību,” preses konferencē 22. janvārī teica Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons

Jaunā informācija ir iegūta no vairākiem iepriekšējiem pētījumiem par mirstību cilvēku vidū, kuri ir inficējušies ar jauno koronavīrusa variantu. Pēc tam iegūtie rezultāti tika salīdzināti ar mirstības līmeni no citiem koronavīrusa celmiem, vēsta “BBC”

Tiesa, jāņem vērā, ka pagaidām jaunie inficēšanās gadījumi nevar pārstāvēt visu populāciju.

“Pierādījumi pagaidām nav gana spēcīgi. Pastāv daudzas neskaidrības, kas saistītas ar šīm aplēsēm,” teica pētnieks Patriks Valenss.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu