ASV apsver atbildes pasākumus uz Navaļnija apcietināšanu (4)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens Foto: Reuters/ScanPix

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens paziņojis, ka ASV ir "dziļi satrauktas" par situāciju ap Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju un apsver atbildes pasākumus pēc viņa apcietināšanas.

"Mēs esam dziļi satraukti par Navaļnija kunga drošību, un galvenais, ka viņa balss - tā ir daudzu krievu balss, kurus nepieciešams dzirdēt, nevis aizbāzt viņiem muti," pavēstīja Blinkens, piebilzdams, ka viņš neizslēdz iespēju, ka Vašingtona var pieņemt "konkrētus pasākumus".

Pēc Blinkena teiktā, prezidenta Džo Baidena administrācija arī izskata iespēju atbildēt uz ķīmiskā ieroča pielietošanu pret Navaļniju, kiberuzbrukumiem, iejaukšanos ASV vēlēšanās un atlīdzības piedāvāšanu par uzbrukumiem amerikāņu karavīriem.

Navaļnijs 17.janvārī tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Krievijas Federālais sodu izpildes dienests (FSIN) Navaļnija aizturēšanu skaidro ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus.

Dienests tiesā pieprasījis Navaļnijam piespriesto trīsarpus gadu nosacīto cietumsodu nomainīt pret reālu ieslodzījumu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu