Topošais autovadītājs sašutis, ka pirms CSDD eksāmena nevar pavingrināties pie instruktora (1)

Autoskolas slēgtas
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Topošajiem autovadītājiem jāņem vērā, ka tiesības jāiegūst trīs gadu laikā no mācību sākšanas brīža un CSDD braukšanas eksāmens jānokārto gada laikā pēc teorijas eksāmena nokārtošanas. Ar Covid-19 saistīto ierobežojumu dēļ autoskolas šobrīd ir slēgtas un instruktori braukšanas apmācību neveic. Tas nozīmē, ka var rasties sarežģījumi eksāmena kārtošanas laikā. Par to uztraucas arī topošais autovadītājs Jānis no Rīgas. 

Rīdzinieks Jānis ceļu uz autovadītāja apliecības iegūšanu sācis 2019. gadā – veiksmīgi nokārtojis skolas un CSDD teorijas eksāmenu, taču bažījas, ka ar braukšanas pārbaudījumu tik viegli neklāsies. Viņš raidījumam Bez Tabu stāsta, ka ir pienācis braukšanas eksāmens, bet ārkārtējās situācijas dēļ instruktori nepasniedz braukšanas nodarbības.

"Un viss! Esmu tagad apstājies," sašutis ir Jānis.

Noteikumi paredz, ka trīs gadu laikā no mācību sākšanas dienas topošajiem autovadītājiem jāiegūst tiesības. Otra svarīgā nianse ir nokārtot CSDD braukšanu gada laikā pēc veiksmīgi ieskaitīta teorijas eksāmena. Jānim tas jāizdara līdz marta beigām. Viņš ir neizpratnē – kā lai paspēj tam sagatavoties, ja autoskolas slēgtas?

Jānis: "Man gribētos, lai CSDD nāk pretī autoskolām un pagarina manu termiņu!"

Pēc paša teiktā, Jānis jau pusotru mēnesi nav sēdējis pie automašīnas stūres. Viņš ir pārliecināts, ka martā nebūs gatavs doties uz eksāmenu, jo nokavētais būs jāatgūst nodarbībās ar instruktoru.

Tomēr noteikumi paredz: ja kursants eksāmenu noteiktajā laikā nenoliek, atkārtoti jāpiedalās arī CSDD teorijas eksāmenā. Protams, par to arī jāmaksā.

CSDD kvalifikācijas daļas priekšnieks apstiprina, ka sakarā ar autoskolu slēgšanu daļa topošo autovadītāju lūdz noteikto eksāmena kārtošanas termiņu pagarināt.

Juris Teteris, CSDD kvalifikācijas daļas vadītājs: "Mēs individuāli izskatām šos gadījumus. Ja šis lūgums – pagarināt noteikto termiņu – ir pamatots, derīguma termiņš tiek pagarināts."

CSDD pārstāvis vērš uzmanību, ka Jānis var sazināties atkārtoti ar Kvalifikācijas nodaļu, lai pārskatītu iespējas termiņu pagarināt. Tai pašā laikā Juris Teteris piebilst, ka

nereti cilvēki cenšas Covid-19 situāciju izmantot nepamatoti, piemēram, lūdzot pagarināt termiņu, lai arī kursants vairāku gadu garumā nemaz nav mēģinājis tikt pie autovadītāja apliecības. Šādās situācijās CSDD termiņu nepagarina.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu