Psihoterapeits: ejiet savam bērnam līdzi, vienalga, vai viņš izvēlas auto vai lelli (4)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Psihoterapeits, grāmatu autors un trīs bērnu tēvs Gatis Līdums atbild uz jautājumu - vai meitenes no zēniem ir jāaudzina atšķirīgi? 

"Pirmie mani divi bērni ir puikas, viņi ir pieauguši un lieli. Tagad audzinu savu meitu. Ir interesanti salīdzināt puikas un meitenes, kad viņi piedzimst un attīstās. Audzinot meitu, esmu ar interesi pārskatījis dažādas attīstības psiholoģijas pētījumus un materiālus, un

secinu, ka vairums stāsta par to, ka bērni jau startā ir savādāki. Viņi savādāk kustas, reaģē uz lietām. Viņi nav vienādi. 

Sarunājām ar dzīvesbiedri, būsim advancēti un gudri - audzināsim meitu dzimuma neitrāli. Viņai ir lelles un viņai ir mašīnas. Izvēlies! Viņa izvēlas lelles. Tur ir tā programma iekšā, viņi pat ļoti nepazinātā un mazā vecumā jau uzvedas atšķirīgi. 

Ko es ar to visu vēlos teikt,

ejiet tam bērnam līdzi. Lai viņš pats rāda.

Protams, veiksmīgi, ja mēs varam tās visas opcijas bērnam priekšā nolikt - kā stāsts par mašīnām un lellēm un bērna izvēli. Vienalga vai meitene izvēlas lelles vai mašīnas, tad mūsu kā vecāku uzdevums ir atbalstīt šo izvēli.

Pat, ja meitene izvēlas auto, nedrīkst kaut kā vardarbīgi uzspiest lelles, jo tu taču esi meitene. Iespējams, no šīs meitenes izaugs F-1 talantīga pilote. Aiziet, darām!

Tas ir vecāku uzdevums, manuprāt, iet līdzi bērnam un dot uzmundrinājumu attīstīties par to, kas viņš varētu būt!"

Vairāk interviju ar Gati Līdumu skaties jau šo svētdien, 31.01., 09:20 raidījumā "Māmiņu klubs". 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu