Jūlija Navaļnija: Mēs tik un tā uzvarēsim (8)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs un viņa sieva Jūlija Navaļnija.
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs un viņa sieva Jūlija Navaļnija. Foto: EPA/Scanpix

Krievijā apcietinātā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija sieva Jūlija trešdien, uzrunājot sava vīra atbalstītājus, paudusi pārliecību, ka galu galā viņi uzvarēs.

Jūlija arī izteikusi pateicību visiem, kas piedalījušies protestos un tādējādi pauduši atbalstu Navaļnijam.

Neskatoties uz Rietumu aicinājumiem atbrīvot Navaļniju un uz plašajiem protestiem, Maskavas tiesa otrdien apmierināja Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) prasību nomainīt Navaļnijam 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu.

Pēc tiesas sprieduma Maskavā izcēlās protesti, kuru laikā varasiestādes aizturēja vairāk nekā 1400 cilvēku.

Vairumam Navaļnija sabiedroto ir piemērots mājas arests vai viņi ir aizturēti. Arī Jūlija tika uz laiku aizturēta.

"Es nezinu, ar ko jūs izklaidēt. Mana dzīve pēdējā laikā ir policijas iecirkņi, tiesas un kratīšanas," sociālajā tīklā "Instagram" norādījusi Jūlija Navaļnija.

"Es lasu visas jūsu ziņas un saprotu, ka tik daudz labu, stipru un kārtīgu cilvēku atbalsta Alekseju un mani, ka mums nevajadzētu padoties un baidīties. Mēs tik un tā uzvarēsim," raksta Jūlija.

"Milzīgs paldies visiem jums par iziešanu ielās, rakstīšanu un apjautāšanos, kā man iet. Man viss kārtībā," raksta Jūlija, kuru vairāki Navaļnija sabiedrotie aicinājuši stāties vīra vietā cīņā par demokrātiskām pārmaiņām, līdzīgi kā to vasarā Baltkrievijā izdarīja Svetlana Tihanovska.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu