Krievijas "uzņēmēji-patrioti" aicina nepielaist Jūliju Navaļniju vēlēšanām, lai neatkārtotu "Baltkrievijas scenāriju" (16)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Jūlija Navaļnija
Jūlija Navaļnija Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP

Krievijā "biznespatrotisma" attīstības asociācija "Avanti" ierosinājusi izdarīt likumdošanas izmaiņas, kas aizliedz fiziskām personām, kas atzītas par ārvalstu aģentiem, un to tuviem radiniekiem piedalīties visu līmeņu vēlēšanās, vēsta portāls "Meduza".

Asociācijas vēstulē, kas nodota Krievijas Valsts domes un Federācijas padomes spīkeriem, šāds ierosinājums skaidrots ar vēlmi nepielaist pie vēlēšanām ieslodzītā opozicionāra Alekseja Navaļnija sievu Jūliju Navaļniju 2021.gada Valsts domes vēlēšanām. 

Navaļnija nav paziņojusi par plāniem kandidēt vēlēšanās.

"Kā zināms, ugunsgrēku vieglāk ir novērst nekā apdzēst. Nodrošinoties pret Jūlijas Navaļnijas - ārvalstu aģenta Alekseja Navaļnija sievas - iespējamo kandidēšanu Valsts domes vēlēšanās, tiks novērsts Baltkrievijas scenārijs, un šādam solim būs labvēlīgs iespaids uz mūsu valsts politiskās sistēmas stabilitātes saglabāšanu," vēstules tekstu citē "RIA Novosti".

Lai arī asociācijas vēstulē Navaļnijs nodēvēts par ārvalstu aģentu, Krievijas Tieslietu ministrija savā "ārvalstu aģentu" sarakstā iekļāvusi nevis pašu politiķi, bet gan viņa vadīto Korupcijas apkarošanas fondu (FBK). Krievijā spēkā esošais likums par "ārvalstu aģentiem" ļauj tajā iekļaut arī fiziskas personas.

Asociāciju "Avanti" 2014.gadā izveidoja bijušais senators no Čečenijas Umars Džabrailovs, bet asociācijas vadītāja padomniece bija Jeļizaveta Peskova, kuras tēvs ir Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Asociācija iepriekš nākusi klajā ar tādiem priekšlikumiem kā Patriotisma dienas ieviešana, kā arī obligāta pilsoņu reģistra ieviešana, kas dotu tiesības pieslēgties internetam.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu