Cietumā nogalināts 1999.gada Maskavas teroraktu organizators (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Dan Henson, Shutterstock.

Labošanas darbu kolonijā Krievijas Piejūras novadā nogalināts Halids Hugujevs, kurš izcieta sodu par divu 1999.gadā Maskavā veiktu teroraktu organizēšanu, vēsta Krievijas mediji, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem. 

Hugujevs 2009.gadā tika notiesāts par teroraktu sarīkošanu viesnīcā “Inturist” un tirdzniecības centrā “Ohotnij rjad” Maskavā. Viņam sākotnēji tika piespriests 25 gadu cietumsods, kura termiņš vēlāk tika samazināts par trīs gadiem. 

Hugujevs cietumā nogalināts pēc konflikta ar citu ieslodzīto. Izmeklēšanas komiteja jau ierosinājusi krimināllietu par ieslodzītā slepkavību. 

1999.gada aprīlī Maskavas viesnīcas “Inturist” 20.stāvā nogranda sprādziens, kurā cieta 11 cilvēki. Tā paša gada augustā sprādziens nogranda arī Maskavas tirdzniecības centrā “Ohotnij rjad” - šajā teroraktā dzīvību zaudēja viena sieviete, bet vēl 40 cilvēki guva ievainojumus. 

Izmeklēšanā tika noskaidrots, ka Hugujeva organizētos teroraktus pasūtījis čečenu separātistu līderis Šamils Basajevs. 

Hugujeva organizēto teroraktu izpildītājs bija Magumadzairs Gadžiakjevs - viņam tika piespriests 15 gadu cietumsods, kura termiņš vēlāk samazināts par diviem gadiem. 

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu