"SolarWinds" kiberuzbrukums - visu laiku lielākais un sarežģītākais, norāda "Microsoft" prezidents

TVNET/Politico
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: EPA/MAURITZ ANTIN

Kompānijas "Microsoft" prezidents Breds Smits norādījis, ka uzbrukumu kampaņa valdības iestādēm un uzņēmumiem, hakeriem izmantojot "SolarWinds" programmatūru, ir visu laiku lielākais un sarežģītākais šāda veida uzbrukums.

"No programmatūras inženierijas viedokļa raugoties, droši vien ir pamatoti teikt, ka tas ir lielākais un sarežģītākais uzbrukums, kādu pasaule ir pieredzējusi," viņš sacīja ASV raidorganizācijas CBS raidījumā "60 Minutes".

Smits lēsa, ka uzbrukumā bijuši iesaistīti "noteikti vairāk par tūkstoti" hakeru.

Uzbrukums veikts, izmantojot nepilnību kompānijas "SolarWinds" tīkla administrēšanas programmatūrā, ko izmanto daudzas ASV un citu valstu valdības iestādes, kā arī lielie uzņēmumi. Ļaunatūra tika izsūtīta apmēram 18 000 dažādu organizāciju.

Saskaņā ar "Microsoft" iepriekš sniegto informāciju, Eiropā par kiberuzbrukuma mērķiem kļuvušas organizācijas Beļģijā, Spānijā un Lielbritānijā. Uzbrukuma upuru vidū ir arī pati kompānija "Microsoft".

ASV drošības dienesti uzskata, ka par kiberuzbrukumu, visticamāk, atbildīga Krievija un ka tas izmantots izlūkošanas informācijas vākšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu