Pirmdien ugunsgrēkos izglābti trīs cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Surak Chaipayoun, Shutterstock.

Latvijā aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos izglābti trīs cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Plkst.5.23 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Amatas novada Drabešu pagastā, kur ar deg malkas kalte 60 kvadrātmetru platībā un malka 30 kvadrātmetru apjomā. Plkst.7.42 ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšana.

Tāpat aizvadītajā naktī VUGD saņēma izsaukumu uz Jelgavas novadu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas starpstāvu pārsegums un diena kopumā 25 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki. Patlaban turpinās ugunsgrēka dzēšana.

Aizvadītajā naktī saņemts arī izsaukums Ventspilī, kur dega neapsaimniekotas divstāvu ēkas pirmais stāvs 25 kvadrātmetru platībā. Notikumā cieta viens cilvēks, kurš nodots mediķiem.

Pirmdien arī saņemts izsaukums Iecavas novadā, kur vienstāvu dzīvojamā mājā dega sadzīves mantas. Pirms VUGD ierašanās iedzīvotāji no mājas bija evakuējuši vienu cilvēku. 

Plkst.20 glābēji steidzās uz izsaukumu Krustpils ielā Rīgā, kur dega divstāvu autoservisa ēka kopumā 450 kvadrātmetru platībā. Ap pusnakti šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Pirmdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu Saldus novadā, kur divstāvu ēkas dzīvoklī dega sadzīves mantas 15 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas izglāba divus cilvēkus, bet 11 cilvēki tika evakuēti. 

Tāpat pirmdien saņemts izsaukums Jelgavā, kur piecstāvu ēkas dzīvoklī dega sanitārā telpa. No degošā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks.

VUGD aizvadītajā diennaktī kopumā saņēma 56 izsaukumus - 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu