Pasaulē bagātāko cilvēku sarakstā notikusi līdera maiņa (5)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

“Amazon” dibinātājs Džefs Bezoss atkal kļuvis par bagātāko cilvēku pasaulē. Kā liecina aģentūras “Bloomberg” apkopotie dati, Bezoss bagātākā cilvēka nosaukumu atguvis pusotru mēnesi pēc tam, kad par miljardieru ranga līderi kļuva “Tesla” un “SpaceX” vadītājs Īlons Masks.

Pašlaik Bezosa aktīvu vērtība ir 191 miljardi dolāru, bet Maska aktīvi ir 190 miljardi dolāru. Bezoss bagātāko cilvēku reitinga augšgalā bija kopš 2017. gada. Visticamāk, ka viņš savas līderpozīcijas nebūtu zaudējis, ja 2019. gadā nebūtu šķīries no sievas. Reitinga trešajā vietā joprojām atrodams “Microsoft” līdzdibinātāja Bila Geitsa vārds, kura aktīvu vērtība ir 137 miljardi dolāru.

Jāpiebilst, ka 2020. gada janvārī Masks bija tikai 35. bagātākais cilvēks pasaulē, taču gada laikā viņa bagātības pieauga vairākas reizes, kas arī ļāva šā gada sākumā kļūt par bagātāko cilvēku pasaulē. Aktīvu vērtības pieaugums ir saistāms ar “Tesla” akcijām, kuru vērtība ļoti strauji pieauga. Pirms gada elektromobiļu ražotāja tirgus vērtība bija mazāk nekā 100 miljardi dolāru, bet pašlaik šis rādītājs ir 775 miljardi dolāru.

Februāra sākumā kļuva zināms, ka Bezoss pametīs “Amazon” ģenerāldirektora amatu. Viņš norādīja, ka pavisam kompāniju nepametīs, jo kļūs par direktoru padomes izpildpriekšsēdētāju, bet kompānijas ģenerāldirektora vietu ieņems Endijs Džasijs, kurš pašlaik vada “Amazon” meitasuzņēmumu “Amazon Web Services”.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu