"Bitcoin" turpina uzvaras gājienu un sasniedz jaunu vērtības rekordu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Populārākā kriptovalūta pasaulē "Bitcoin" turpina savu uzvaras gājienu, saglabājot stabilu vērtības pieaugumu - ceturtdienas rītā viena bitkoina vērtība sasniedza jaunu rekordu, pārsniedzot 52 tūkstošus dolāru, liecina "CoinDesk" dati. 

Ceturtdienas rītā kriptovalūtas vērtība sasniedza augstāko punktu, maksājot 52 100 dolāru par vienu vienību. Tiek norādīts, ka pašlaik "Bitcoin" tirgus kopējā vērtība ir pielīdzināma vairāk nekā 970 miljardiem dolāru. Ņemot vērā kārtējo valūtas vērtības pieaugumu, pēdējās diennakts laikā "Bitcoin" tirgus vērtība augusi par teju 70 miljardiem dolāru. 

Tāpat jāpiebilst, ka pašlaik "Bitcoin" daļa globālajā kriptovalūtu tirgū sasniedz 70%.   

"Bitcoin" vērtība strauji pieaugusi pēdējo mēnešu laikā. Vēl oktobra sākumā kriptovalūtas vērtība bija aptuveni 11 tūkstoši dolāru, tomēr kopš tā laika vērojams straujš un stabils pieaugums. Tas notiek tādēļ, ka vērojama arvien aktīvāka investoru interese par kriptovalūtu, kā arī nozīmīgas investīcijas valūtā. 

Piemēram, februārī miljardiera Īlona Maska uzņēmums "Tesla" investēja "Bitcoin" vairāk nekā 1,5 miljardus dolāru, kas arī sekmēja kriptovalūtas vērtības pieaugumu. 

Tirgus analītiķi norāda, ka investoru apetīte pēc riska aktīviem, kuru vidū ir arī kriptovalūtas, turpina pieaugt. Turklāt šos procesus atbalsta cerības, ka arvien plašākā vakcinācija visā pasaulē spēs pielikt punktu pandēmijai. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu